1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISIYLA KURUM VE KURULUŞLARDAN TEBRİK MESAJLARI YAYINLADI

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISIYLA KURUM VE KURULUŞLARDAN TEBRİK MESAJLARI YAYINLADI

YAŞASIN 1 MAYIS

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla belediye başkanları, siyasi parti ile başkanları, işçi sendikası temsilcileri ve diğer derneklerden kutlama mesajları yayınladı.

 

ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

İŞÇİ DOSTU BELEDİYEYİZ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Kocasinan Belediyesi işçi dostu belediyedir” diye sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar,  mesajında, “Emek ve alın teriyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Kocasinan Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle, bizler yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet etmek için çalışıyoruz. Bunun sorumluluğu içerisinde hareket ediyoruz. Bu noktada gece ve gündüz, hafta sonu, bayram ve tatil demeden yaklaşık bin 500 çalışanımızla gayret ediyoruz. Çalıştırdıklarınızın haklarını ‘Alın terleri kurumadan verin’ diyen Peygamberin ümmeti olarak bu anlayışı hayatımıza rehber edindik. Özellikle işçimizi, çalışanımızı bu memlekete hizmet edenler olarak gördüğümüz için onların hak ve hukuklarını koruyoruz. Böylelikle onlar da bu memlekete daha iyi hizmet edebiliyorlar. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi her zaman işçi dostu belediye olmuştur. Biz biliyoruz ki; her çalışanımızın yaptığı iş çok önemlidir ve bu çalışmalar hemşehrilerimize hizmet olarak yansımaktadır. Huzur ikliminin hakim olduğu Kayseri’mizde bu zamana kadar çalışanlarımızın yüzlerinin hep gülmesini sağladık. Bundan sonra da onların haklarını korumaya devam ederek, refah seviyelerini yükseltip, daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Emek ve alın teriyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” diyerek noktaladı.

 

 

MHP KAYSERİ İL BAŞKANI TOK’UN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 1 Mayıs işçi bayramının toplumsal barışa, huzura vesile olması temennisinde bulundu.

MHP İl Başkanı Tok mesajında: "Tüm gayretleriyle çalışarak, emek veren işçi ve memurlarımızbaşta olmak üzere tüm milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, adından da ifade edildiği şekliyle toplumsal barışa,insanlar arasındaki iş birliği ve iş bölümüne dayalı sosyal dayanışmanıngeliştirilmesine fırsat ve vesile olmasını diliyorum. Diğer yandan bizler, alınterinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışmakültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bugünişçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımızçok özel günlerden birisidir. 1 Mayıs bayramının ruhuna ve manasına uygunbiçimde geçmesini diler, bayramın barış içinde yaşanacak daha güzel günlerevesile olması temennisiyle işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve DayanışmaGününü tebrik ediyorum" dedi.

 

 

KAYSERİ OSB BAŞKANI NURSAÇAN’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

NURSAÇAN: EMEKÇİSİ VE İŞ VERENİ İLE BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE MÜMKÜNDÜR

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeni ile yayımladığı mesajında, “Emekçisi ve iş vereni ile birlikte güçlü bir Türkiye mümkündür” dedi.

1 Mayıs’ın dostluk ve beraberlik içerisinde geçmesini dilediğini söyleyen Nursaçan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Emeğin, helal kazancın, alın terinin, beden gücünün ve hakkın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, iş ve çalışma hayatındaki çeşitli sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin ortaya konulması, işçi ve işveren arasındaki muhtemel problemlerin giderilerek, hak, hukuk ve adalet çerçevesinde, karşılıklı dengelerin tesis edilmesi adına çok önemli ve özel günlerden biridir. Ülkemizin mutlu, müreffeh ve kalkınmış geleceğe yürüyüşünde büyük bir özveri ile çalışan kardeşlerimizin katkıları her türlü takdirin üzerindedir. Her alanda güçlü bir Türkiye, emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş insanları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkündür. Şeyh Edebali’nin “ insani yaşat ki, devlet yaşasın “ nasihatine de kulak vererek, çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almaları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları en temel hedefimiz olmalıdır. Bu özel günün adına yaraşır bir şekilde, birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma, dostluk ve her türlü olumsuzluktan uzak, huzur ve sükûnet içerisinde kutlanması en önemli dileğimizdir. Bu vesileyle, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten duygularımla kutlar, sağlık, afiyet ve başarılar dilerim.”

 

 

HAK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI YUNUS DEĞİRMENCİ:

MESAFELER 1 MAYIS COŞKUMUZU AZALTAMAYACAK

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Bu yılki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde belki meydanların boynu bükük kalacak, belki geçtiğimiz yıllardaki gibi emekçi kardeşlerimizle omuz omuza meydanları dolduramayacağız ama coşkumuz, heyecanımız, emekçilerimiz ve milletimiz adına gelecek güzel günlerin umuduyla her zamankinden fazla olacaktır” dedi.

Genel Başkan Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Hak-İş’in öncülüğünde Özçelik-İş Sendikası ve diğer Hak-İş’e bağlı sendikalarla birlikte her yıl belirlenen bir ilin meydanında 1 Mayıs coşkusunu yaşadıklarını anımsatan Değirmenci, “1 Mayıs’ın dünyada ve ülkemizde devam eden salgına denk gelmesi, bu nedenle o tarihte büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olması ve sosyal mesafe kuralının halen önemini devam ettirmesi, içimizde bir burukluğa neden olmuştur. Fakat yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizin kalkınmasına, büyüyüp gelişmesine çok büyük katkı veren işçilerin bu burukluğu derinden hissetmemeleri için elimizden geleni yapacağız. Ailesinin rızkı için salgın döneminde bile ekmek teknesine, fabrikadaki tezgahına dört elle sarılmaya devam eden emekçilerin bu 1 Mayıs’ta da sesi olacağız” diye açıklamada bulundu.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs’tan bir gün önce 81 ilde valiliklerce belirlenecek alanlarda, temsili düzeyde katılımcıyla Hak-İş olarak 1 Mayıs bildirisinin okunacağını belirten Değirmenci,  “Böylelikle ülkemizdeki emekçilerin sosyal ve ekonomik şartlarının daha da iyileştirilmesi için taleplerimizi, beklentilerimiz ve önerilerimizi dile getireceğiz” dedi.

ÇALIŞMA HAYATININ SORUNLARINI DİLE GETİRECEĞİZ

1 Mayıs’ta hem okunacak bildirilerle hem de tüm dijital ortamlarda çalışma hayatının ve sendikal yaşamın sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekeceklerini ifade eden Genel Başkan Değirmenci, “Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesinden ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmemesine, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasından, vergi adaletsizliklerinin giderilmesine, ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesinden asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasına, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesine kadar daha birçok başlıkta taleplerimizi dile getireceğiz. Bu vesileyle gelecek yıl meydanlarda buluşmak ümidiyle tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

MMO BAŞKANI AKSOY’DAN 1 MAYIS MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Emek ve Dayanışma Bayramını kutlayarak, "1 Mayıs'ı birlik, beraberlik ve teröre karşı bir dayanışma gününe çevirmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak, kutlanacak olan işçi bayramında son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle yapılabilecek provokasyonlara da dikkat edilmesi uyarısında bulunarak: "Fedakarca çalışmalarıyla işçilerimiz, kalkınmamızın anahtarı durumundadır. 1 Mayıs kutlamalarının barış, huzur ve sağduyu içerisinde gerçekleştirilmesi hepimizin ortak arzusudur. Gerek sendikalarımızın gerekse işçilerimizin bu anlayışla kutlayacakları işçi bayramı, toplumsal barışımızı güçlendirme yolundaki çabaları demokrasi kültürümüzün gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca terör olaylarının çok yoğunlaştığı, yaygınlaştığı bir süreçte, milletimizin gönlünün çok üzgün olduğu bir ortam içerisinde 1 Mayıs'ı birlik, beraberlik, teröre karşı bir dayanışma gününe çevirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile tüm işçilerimizin bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.

 

 

TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU KAYSERİ İL TEMSİLCİSİ İDRİS GÜVEN:

SENDİKALAR BİR ARAYA GELEREK İŞÇİNİN TALEPLERİNİ DİLE GETİRMELİ

Türk-İş Konfederasyonu Kayseri il Temsilcisi İdris Güven, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile yaptığı basın açıklamasında, “Sendikalar bir araya gelerek işçinin taleplerini dile getirmeli” dedi.

Türk-İş Konfederasyonu Kayseri il Temsilciliği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Türk-İş konfederasyonu Kayseri il Temsilcisi İdris Güven’e Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendika başkanları da eşlik etti.

Bu yıl korona virüsten dolayı meydanlara çıkamadıklarını söyleyen Güven, “Değerli emekçiler, bugün 1 Mayıs. Emek dostlarımızla birlikte, haklarımız ve taleplerimiz için mücadelemizi yükselttiğimiz, iş yerlerinde ve meydanlarda güçlü bir şekilde haykırdığımız gündür 1 Mayıs. Bugün insanca yaşam ve çalışma şartlarını sağlama kavgasının verildiği, emeğin haklarının, barış ve özgürlük mücadelesinin sürdürüldüğü gün bugün 1 Mayıs. Bu yıl, içinden geçtiğimiz olağanüstü süreç nedeniyle meydanlarda değiliz. Ülkemizle birlikte dünyanın tamamını etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını yaşamımızı köklü bir biçimde değiştiriyor. Bizlerle birlikte tüm dünyada, hak arayanların çıktığı meydanlar bugün sessiz kaldı. Ama halkımızın temel mal ve hizmetlerini karşılamak için iş yerlerinde işçiler olarak çalışmaya devam ediyoruz. Değerli üyelerimiz, mal ve hizmet üretimini bu zor koşullar altında sürdüren arkadaşlarımız, gece gündüz demeden canını dişine takarak, büyük bir özveriyle çalışıp adeta yaşamlarını ortaya koyan kardeşlerimiz, çalışmaya, üretmeye, hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugün “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”. Emeğin ve emekçinin değerini bugün toplumun tüm kesimleri bir kez daha gördü. Ülke, dil, din, etnik köken, kültürel fark olmaksızın, hepimiz, yani tüm insanlık derin bir belirsizlik döneminden geçiyoruz. Daha önce yaşanmamış anlara tanıklık ediyoruz. Olağanüstü bir dönemin etkilerini ve sonuçlarını görüyoruz. Dünya çapında bu derece sarsıcı bir etkiye neden olmuş bir olay yaşanmadı. Dünya Savaşlarının bile bu kadar yaygın etkisi olmadı. Dünya, geçtiğimiz yüzyıl içinde onlarca badire atlatmış olsa bile, bu kadar geniş kapsamda, milyarlarca insanın etkilendiği başka bir olayı şimdiye kadar görmedi. Okullarda eğitim yapılamaz oldu. Her türlü spor ve kültürel etkinlikler ertelendi. Dini inançların gereği yerine getirilemedi. Uçaklar uçmadı, seyahatler kısıtlandı. Karantina ile birlikte sokağa çıkma yasağı uygulanıyor” dedi.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi