18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 106. YILI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ

18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ

VALİ GÜNAYDIN: "ÇANAKKALE ZAFERİ, DÖNEMİN İMKÂNSIZLIKLARINA RAĞMEN MİLLETİMİZİN YAZDIĞI MÜSTESNA BİR DESTANDIR"

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Günaydın mesajında; "Çanakkale Zaferimiz bir daha dönmemek üzere cepheye koşan şanlı ecdadımızın, dünyada emsali olmayan, bir kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak, kahramanlıklarını ve büyük fedakârlıklarını daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla 'Şehitler Günü' olarak kabul ve ilan edilmiştir. Çanakkale Zaferi, dönemin imkânsızlıklarına rağmen vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna hiçbir engel tanımayan ve fedakârlıktan çekinmeyen milletimizin yazdığı müstesna bir destandır. Dün 'Çanakkale Geçilmez' diyen iradenin mirasçıları olan bizler; bugün de bağımsızlığımız, vatanımız ve bayrağımız için aynı inanç ve kararlılıkla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüzü bütün dünyaya ilan ediyoruz. Ülkemize ve milletimize yönelik her türlü tehdit ve tehlike karşısında Çanakkale ruhuyla kenetlendiğimiz, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduğumuz takdirde aşamayacağımız hiçbir zorluk ve güçlük yoktur. Tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Aziz Milletimiz, bu toprakları bize vatan kılan, kutsal değerlerimiz uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak en değerli varlıkları olan canlarını hiçe sayan kahraman şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını kalbimizde yaşatmak ve emanetlerine sahip çıkmak bizlerin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: "TÜRK MİLLETİ’NİN DESTANI ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 106. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Toprağı vatan yapan, yedi düvele meydan okuyan, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten Türk Milleti’nin destanı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milleti’nin tarihte eşine rastlanmayacak büyük bir destanla Çanakkale Deniz Zaferi’ne ulaştığını belirtti. Bu aziz milletin yediden yetmişe, askeriyle, siviliyle, vatanı için gözünü kırpmadan canlarını feda etmeyi göze aldığını vurgulayan Büyükkılıç, “Kahraman ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu vatana layıkıyla sahip çıkmak, istikbalimizden, istiklalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermemek bizim en önemli görevimizdir. Türk Milleti, olumsuz koşullara rağmen, inancıyla, imanıyla, azmiyle, tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Çanakkale Deniz Zaferi, sadece askeri bir başarı değil, büyük bir milletin topyekûn ayağa kalktığı yeniden diriliş göstergesidir” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, bugün de yine Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanmak istenen oyunlara ve hain planlara karşı devletiyle, hükümetiyle ve milletiyle topyekûn bir mücadele verildiğini ifade ederek, kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğu, askeri, polisi ile Türk Milleti’nin omuz omuza vatan nöbetine devam ettiğini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, mesajına şöyle devam etti;

"Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatanı uğruna şehit düşmüş aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtikal etmiş kahraman gazilerimiz başta olmak üzere tüm Çanakkale kahramanlarımızı minnetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 

PALANCIOĞLU, "MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANI İLE DOLU TARİHİNDE DÜNYAYA DAMGA VURAN EN ÖNEMLİ ZAFERLERİNDEN BİRİSİDE 18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ’DİR .”

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünü saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Milletimizin kahramanlık destanı ile dolu tarihinde dünyaya damga vuran en önemli zaferlerinden biriside 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’dir. Bundan 106 yıl önce kazanılan bu zafer ‘Çanakkale Geçilmez’ ilkesi ile tarihimize şanlı bir zafer olarak yazılmıştır. Rabbim bir daha bu tür sıkıntılar göstermesin. İnsanüstü bir mücadele ile elde edilen zaferler, milletimizin bağımsızlığını, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Rabbim bize bir daha Kurtuluş Savaşı gibi, Çanakkale Savaşı gibi ve en son yaşadığımız 15 Temmuz gibi sıkıntılar yaşatmasın. Rabbim ülkemizde birlik beraberlik içerisinde yaşamayı nasip etsin. Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Allah gözyaşı kuruyanlardan, kalbi sertleşenlerden eylemesin." dedi.

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “TÜRK MİLLETİ TARİHİ DESTANLARLA DOLU BİR MİLLETTİR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk Milleti'nin tarih boyunca kahramanlıklarıyla destanlar yazdığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere, vatanı, bayrağı ve milleti için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milleti; tarihi destanlarla dolu bir millettir. Bin yıllık Anadolu topraklarında Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve diğer savaşlarda destanlar yazdık ve bugünlere kadar birçok bedeller ödedik. Rabbim bu topraklarda yaşayan Türk Milleti'nin yüreğine bir daha şehit acısı düşürmesin. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin. Geçmişimizi hiçbir şekilde unutmayacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyemeye devam edeceğiz. Vatanımızda huzurlu bir şekilde yaşıyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

 

 

BAŞKAN YALÇIN: "ŞEHİTLERİMİZLE HELALLEŞMEK İSTİYORSAK GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALIYIZ"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayarak, “Vatan savunmasında toprağa verdiğimiz tüm şehitlerimizle helalleşmek istiyorsak, görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yalçın, Türk Milletinin var olma mücadelesinin kahramanlık destanına dönüştüğü Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünü kutladığımızı belirterek, “Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmıştır. Bu yüzden şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak en başta gelen milli görevimizdir.” ifadelerini kullandı. Emanet edilen vatana sahip çıkmanın herkesin en başta gelen görevi olduğunun altını çizen Başkan Yalçın, mesajını şöyle tamamladı; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Gerek milli mücadele dönemi şehitlerimizle gerekse de ondan sonra vatan savunmasında toprağa verdiğimiz tüm şehitlerimizle helalleşmek istiyorsak, görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Ancak bu şekilde onlarla helalleşmiş oluruz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere canını vatan için feda eden bütün şehitlerimizi minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun.”

 

BAŞKAN ÖZDOĞAN: "MİLLETİMİZ, TARİHİN ZORLU SINAVLARINDAN GEÇEREK BU GÜNLERE ULAŞMIŞTIR"

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 106. yıldönümü sebebi ile kutlama mesajı yayımladı. “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir” diyen Özdoğan, “Çanakkale’de var olan bu ruh 106 yıl sonra da benliğinden hiçbir şey kaybetmeden varlığını sürdürmektedir. Aziz Milletimiz bunu her fırsatta göstermiştir. Tıpkı 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin hesabını canı pahasına sorduğu gibi” dedi.

"Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir" diyen Başkan Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale'de ülkenin her köşesinden aynı amaç için bir araya gelen yüzbinlerce Mehmetçiğin verdiği emsalsiz irade, millet olma bilincinin tohumlarını atarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve cumhuriyetin kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakları bize vatan yapmıştır. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden ve bu güzel yurdumuzu bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren bir zaferdir. Bu yüzden Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyor gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat temenni ediyorum.”

 

 

BAŞKAN GÜLSOY: "ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK MİLLETİ'NİN NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİN EN GÜZEL KANITIDIR"

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Çanakkale zaferi, aziz milletimizin vatanına, bağımsızlığına, istiklal ve istikbaline karşı şartlar ne olursa olsun sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin bağımsızlığı için büyük fedakarlıklarla sayısız zaferler kazandığını belirten Başkan Gülsoy mesajında şunları kaydetti; "Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordumuzun ve yüce Türk Milleti’nin istiklal ve istikbali için kenetlendiği, canı pahasına büyük bir mücadele vererek kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlamanın gurunu yaşıyoruz. Milletimiz Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu büyük zafer, yüzyıllarca Türk ve dünya tarihinde unutulmayacak ve gelecek her nesile örnek olacaktır. Çanakkale savaşı aziz milletimizin vatanına, bağımsızlığına, istiklal ve istikbaline karşı şartlar ne olursa olsun sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya göstermiş, adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. Çanakkale’de destanlaşan bağımsızlık, beraberlik duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyen Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bugün de karakterinde olan bağımsızlık duygusu ile mücadele etmekte, içte ve dışta yer alan mihraklara fırsat vermemektedir. Bunun en somut örneğini 2016 yılında yaşayan milletimiz, hain darbe girişimi ile karşılamış ve çocuğuyla kadınıyla, genciyle yaşlısıyla, meydanlara çıkarak kimseye boyun eğmeyeceğini güçlü sesle haykırmıştır. Şanlı geçmişimizden kuvvet alan bizler, bize emanet edilen vatanımızı canımız pahasına koruyarak gelecek nesillere bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr Türk Milletini minnet ve saygıyla anıyorum."

 

BAŞKAN NURSAÇAN: “TÜRK MİLLETİNE ZİNCİR VURMAYA KALKANLAR 1915’TE BU MİLLETE SELAM DURDULAR”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkanı 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Nursaçan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi, Vatan Topraklarını Korumak İçin Şahlanan Türk Milletinin Diriliş Destanıdır. Adına en çok ağıtlar yakılan, menkıbeler düzülen, şiirlerle tasvir edilen Çanakkale Deniz Savaşlarının zaferle sonuçlandığı 18 Mart 1915 tarihinin üzerinden 106 yıl geçti. Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki; sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Milletinin diriliş destanıdır. Ezelden beri hür yaşamış bir millete zincir vurmaya kalkanlar; Çanakkale’de aziz milletin insanüstü mücadelesine tanık olmuş ve bu şerefli millete selam durmuşlardır. Çanakkale Zaferi, sarsılmaz bir cesaretin timsali, mertliğin bir simgesi, ecdadımızın bizlere gösterdiği bir rehberdir. Millet olarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza olan inancım tamdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve hayır duaları ile yâd ediyor, aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını yüce Mevla'dan niyaz ediyorum.”

 

 

REKTÖR KARAMUSTAFA: “18 MART ÖLÜMSÜZ BİR KAHRAMANLIK ZAFERİDİR”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan Türk Milletinin, 18 Mart 1915’de Çanakkale’de büyük bir destan yazarak, ‘Çanakkale Geçilmez’ damgasını tarihe vurduğunu ifade etti.

Çanakkale Zaferinin Türk Milletinin ölümsüz bir kahramanlık zaferi olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi, bu kutsal vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Milletinin muhteşem kurtuluş destanıdır. Çanakkale savaşında kendisinden sayı ve teçhizat bakımından kat kat fazla olan düşman güçlerine fırsat vermeyen ecdadımız, yenilmez denilen ordulara cepheyi dar etmiştir. Türk Milletinin topyekûn yazdığı bu zaferde Mehmetçiğimizin sergilediği cesaret ve kahramanlığa, tüm dünya gıpta etmiştir. Çanakkale’de adeta küllerinden yeniden doğan bir millet olan Türk Milleti, bu toprakların ebediyete kadar hür ve bağımsız kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. O yüzden şanlı tarihimizle, zaferlerimizle ve ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Kalbinde iman, dilinde Kur’an ile canını adeta düşmana siper eden ecdadımızın Çanakkale’de yazdığı büyük zaferi göğsümüzü kabartarak anlatmaya ve şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ adlı şiirinde dile getirdiği gibi Bedr’in arslanları kadar şanlı olan şehitlerimize saygı ve minnet duymaya devam edeceğiz. 106 yıl önce yazdığı kahramanlık destanı ile bu kutsal toprakları bize vatan kılan ecdadımıza yakışır bir şekilde ülkemizi her alanda ilerletmeye, birlik ve beraberlik içerisinde büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Şanlı zaferimizin 106. yıldönümü kutlu olsun.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti