18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLMERİ ANMA GÜNÜ MESAJLARI

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLMERİ ANMA GÜNÜ MESAJLARI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, CHP İl Başkanı Sadık Atilla ve MHP İl Başkanı Mete Eke birer yazalı mesaj yayımladılar.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında “Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir Millettir. Yaşam hakkını onuruyla elde eden Milletimiz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır. Türk Milleti, bağımsız yaşamak ve özgür kalmak, yurt içinde ve dışında Devletimize hizmet etmek için canı pahasına görev yapan aziz şehitlerimize büyük minnet duymaktadır. Güzel ülkemizi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan sevgisini canından üstün bilen aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize sonsuz şükran duyuyoruz.
Değerli Şehit Aileleri; Şehitlerimiz devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde canlarını feda etmekten kaçınmamışlar, kutsal dinimizce de en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Evlatlarınızın bu özverileri milletimizi tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın simgesi Şehitlerimizi millet olarak andığımız bu günde Türkiye Cumhuriyeti’nin her geçen gün yükselişini ölümsüz kahramanlarımıza, evlatlarınıza borçluyuz. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Aziz Milletimiz; Yüreğimizdeki vatan, millet, bayrak aşkı ve insan sevgisi ile ülkemizi hep birlikte en iyiye, en güzele, muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Devlet ve Millet olarak hiç kimsenin Milli Birlik ve Beraberliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Atalarımızın emaneti olan bu vatan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız. Bugünlere gelmek için ödediğimiz bedelleri hatırlamak, üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımız Şehitler Gününde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Vatanı ve Milleti için canını veren tüm Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.


Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Özhaseki’de Türk Milletinin verdiği var olma mücadelesinin, kahramanlık destanına dönüştüğü Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde olduğumuzu belirterek, "Bu güzel vatan için 250 bin şehidin verildiği eşine rastlanır bir savaş daha yoktur. Göğüs göğse mücadelenin yaşandığı o topraklarda bugün bile hala o günlerin hatıraları canlı ve dopdolu olarak hissedilmektedir. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmışlardır. İşte bu önemli olaydan dolayı 18 Mart tarihi, 'Şehitler Günü' olarak kutlanmaya başlanmış ve şanlı Türk Tarihi'nin bu altın sayfası gururla yad edilir hale gelmiştir" dedi.
Başkan  Özhaseki, açıklamasının sonunda Çanakkale'de şehit düşen bütün ecdada minnet duygularını belirterek, "Onlar bu vatan için o gün canlarını verdiler, biz bugün huzur ve rahat içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Gerek Çanakkale'de gerekse güzel yurdumuzun her bir karış toprağında şahadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.


AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Çanakkale Savaşları'nın Türk Milletinin, tarih önündeki hesaplaşmalarından biri olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
"Bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral, hem ışık, hem de yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önsözü olmuştur. Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri cana borçluyuz. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Sahip olduğumuz vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisini ve şuurunu yeni yetişen neslimize de aktarmalıyız ki, Milli Şairimiz Mehmet Akif’in şu güzel ifadeleri hafızalardan hiç silinmesin;
Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.
Aziz şehitlerimiz, bastığımız yerlerin topraktan öte ‘vatan’ olmasını sağlamışlar, vatan ve toprak kavramını zihinlerimizde kutsal bir emanete dönüştürmüşlerdir. Şehitlerimizin emanetini yüceltmek, hatıralarına yakışır bir gelecek inşa etmek, bizim en önemli vazifelerimizden biridir. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum."


CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila , 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Atila, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihi için çok önemli olduğunu belirterek, ulus olma bilincinin tohumlarının yeşerdiği, yurtseverliğin ve azmin zaferi anlamını taşıdığını vurguladı. Çanakkale'nin Türk milleti için önemli olduğunu ifade eden CHP il Başkanı Atila, şunları kaydetti:
"Çünkü Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk  gerçeğinin ortaya çıktığı yerdir. 'Yenilmez' denilen dünyanın en büyük emperyalist donanmasının yenildiği yerdir. Çanakkale dünya için önemlidir. Çünkü Çanakkale dünyada sosyalist devrimin başarıya ulaşmasını sağlayan yerdir. Ezilen ulusların ulus olma bilicinin yeşerdiği yerdir. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümlerinde Türk ulusu olarak çok farklı duygular taşırız. Hüzünleniriz, çünkü binlerce gencimizi şehit verdiğimizi hatırlarız. Gururlanırız, çünkü savaştığımız insanların ulus olma bilicine ulaşmalarını sağladık. Gururlarınız, çünkü savaşta ölen düşmanlarımızı bile kendi evlatlarımız kabul ettik. Bizim için 18 Martlar vatan için ölen şehitlerin rahmetle anıldığı, kelle denilerek küçümsenmediği, bağımsızlık ruhunun ve Atatürk sevgisinin pekiştiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz."


MHP İl Başkanı Mete Eke’de günün anlam ve önemine binaen yaptığı açıklamasında “Çanakkale geçilmez diyerek, 7’den 70’e, öğrencisinden, öğretmenine, dedesinden, torununa, annesinden, kızına kadar verilmiş olan dünyada emsali olmayan tarihi bir destanın adıdır. Çanakkale’de vatan diyen, Bayrak diyen, Allah Bir diyen, üniversite öğrencisi, lise öğrencisi şahadet şerbetini içerek 253 bin şühedanın arasına katılmışlardır. Dün açıktan, biz sizinle savaş edeceğiz gücünüzü göreceğiz, diyen düşmanlar bugün ise sinsi, kalleş, bizim içimizden satın aldıkları makam ve mevki düşmanlarıyla bir olup ecdadın emanet ettiği bu vatanı hırpalamak temel ilkelerini yerinden oynatmak, hatta ve hatta bölünme tehlikesiyle karşı karşıya koymak için ellerinden gelen bütün gayretleri sinsice sarf etmektedirler. Böyle bir tehlike karşısında 1915 Çanakkale’deki verilen mücadelenin, verilen şehitlerin kemiklerinin sızlaması onlar için hiçte önemi yoktur. Ama şunu çok iyi bilmelidirler ki; Türk Milleti’nin tarihten aldığı tecrübesi ve engin sağduyusu şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatan topraklarını ameliyat masasına yatırtmayacak, kim böyle bir işe tevessül ederse karşılarında yine Akif’in ifade ettiği gibi “benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var” diyerek karşı duracak, “bayrak inmez, ezan susmaz” ifadesiyle bu toprakları, bu kötü düşüncedeki olanlara dar edecektir. Yüzlerce medeniyete beşik olmuş, Anadolu coğrafyası Türk Milleti’nin var oluşuyla insanlığa hizmetin nasıl olduğunu ispat etmiş, bu uğurda dünya tarihine ve Türk Tarihine altın sayfalar yazdırmıştır. Bu inanç ve bu düşünce hala Türk Milletinde mevcuttur. Kıyamete kadarda devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’de eşsiz mücadele veren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyor, Türk Milleti’nin bu gibi felaketlere bir daha maruz kalmamasını Cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 



Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti