17 İŞADAMININ FETÖ´DEN YARGILANDIĞI DAVADA

17 İŞADAMININ FETÖ´DEN YARGILANDIĞI DAVADA

1 TUTUKLU SANIK TAHLİYE OLDU

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davada yargılanan, aralarında işadamlarının olduğu 4´ü tutuklu 17 sanığın yargılandığı davada 1 tutuklu sanık tahliye oldu.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde, sanıkların yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeniyle 250 kişilik Şehit C. Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen davada tutuklu sanıklar Nuri K. ile kardeşi Halil K., İbrahim Hakkı G. ve Sami G. ile tutuksuz sanıklar Ahmet Osman B., Süleyman Ü., Ahmet B., Doğan Ü., Mehmet B., Osman B., Ömer E., Uğur P., Ülkü Seçilay S., Bayram G. ve Abdurrahman Ö. ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Nagihan B. ve Davut Ü. ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanlığınca gelen belgeler ve yeni deliller okundu ve dosyaya konuldu. Sanıklar Nuri K. ile kardeşi Halil K., 18.03.2015´te örgütün Kırgısiztan´daki merkezine geziye katılıp katılmadıkları sorusuna, ?Biz ticari kaygıyla iş gezisi için gittik. 3 günlük bir geziydi? diye cevap verdiler.

Örgüte ait okula 41 bin dolar transfer etiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık İsmail Hakkı G.´nun başka suçtan tutuklu ağabeyi Halit G. da bu dosyada tanık olarak dinlendi. Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada hazır edilen tanık Halit G., ?O günün şartlarında bu yapılanlar takdir edilen şeylerdi. Bir çok bakan ve belediye başkanları o dönem aynı fotoğraf karesinde yer aldı. O dönem gururla alkışlıyorduk. Ben tamamen manevi duygularla kardeşim İsmail Hakkı´nın da adı olsun istedim ve o söz konusu parayı kardeşimin adına transfer yaptım? diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini talep etmesi üzerine tutuklu sanık ve avukatlarına tutukluluğa ilişkin söz verildi.

1 TAHLİYE, 3 TUTUKLULUK DEVAM

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanıklardan Sami G.´ın tahliyesine, tutuklu sanıklar Nuri ve Halil K. kardeşler ile İsmail Hakkı G.´nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir kısım avukatların taleplerini reddeden mahkeme heyeti, gizli tanıkları celse arasında dinlemek üzere eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı