1600 BERBER VE KUAFÖRÜ KAPSAYAN PROTOKOLE İMZA ATILDI

1600 BERBER VE KUAFÖRÜ KAPSAYAN PROTOKOLE İMZA ATILDI

BÜYÜKKILIÇ’TAN KAYSERİLİLERE GÜVENİLİR HİZMET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Covid -19 salgını süresince Kayseri’de bulunan 1600 berber ve kuaförün daha sağlıklı ve güvenilir hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan ile protokol imzaladı.

Covid-19 salgın süresince her alanda önlemlerini almaya gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, yeni normal hayatta da salgının yayılma riskini ortadan kaldırmak için birçok tedbir alıyor. Bu anlamda Mayıs ayı itibariyle yeniden mesaiye başlayan 1600 berber ve kuaförde virüs tehdidine karşı sağlık açısından güvenli  bir ortamı oluşturmak amacıyla Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,  Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan ile protokol imzaladı.

Protokol gereğince, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir uygulamasında Berberler ve Kuaförler odasına bağlı işletmelerin isim, iletişim ve adres bilgileri olacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 1600 kuaför ve berbere dezenfeksiyon işlemi uygulayacak. Böylelikle hem güven ortamı olacak hem de Kayserililerin hizmet almak için gittiği berberler ve kuaförlere yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Sağlıklı bir hizmetin sunulması amacıyla belediyenin belirlemiş olduğu azami şartlara uygun iş yerlerine hijyen sertifikası verilecek.  

Şehirde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir bir hizmet almalarını sağlamak istediklerini ifade Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Asıl olan güven sorunudur. Vatandaşın 1600 kuaförde ve berberde ‘sağlıklı bir şekilde hizmet aldım’ diyebilmesi bizler için  çok önemli. Sizler bunun önlemlerini aldınız. Bu konuda da gerekli talimatlar verildi. Hiçbir sorun olmama yönünde irade gösteriyoruz. Bunlar bizi sevindiriyor. Maske, Mesafe,Temizlik konularını da gerekliliklerini yerine getirip, uygularsak sıkıntısız süreci yürütebileceğiz.” dedi.

Şehrimizin Akıllı Şehir Projesiyle her alanda bilgi çağının gereklerini yerine getirdiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, Akıllı Şehir uygulamasında kuaför ve berberler gibi daha sonraki süreçte Kayseri’ye bağlı yeme-içme mekanlarının da Akıllı şehir uygulamasında olacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’ne salgın süresince yaptığı tüm hizmetlere teşekkür eden Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, ”Ramazan sürecince 1000 koli iaşe paketi,  maske ve eldiven verdiniz. KASKİ sayesinde iş yerlerimize dezenfeksiyon işlemi yapıldı. Bundan dolayı yönetim ve denetim kurulu adına yeniden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da