‘15 TEMMUZ RUHU' SERGİSİ AÇILDI

‘15 TEMMUZ RUHU

DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

Büyükşehir Belediyesince tertiplenen 'Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu' sergisi törenle ilimiz sakinlerinin dikkatine sunuldu. Törende Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Nasıl ki 'Çanakkale geçilmez' dediyse 15 Temmuz da da bu milletin evlatlarına kendi silahlarını doğrultan bu milletin emniyetimiz, bu milletin askerine bu milletin değerlerine karşı silah doğrulan bombalar atan ihanet şebekesine 'dur' dedi.” İfadesini kullandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında tertiplenen 'Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu' sergisi Tarihi Kayseri Kalesi'nde Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Garnizon Komutanı Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve vatandaşların iştiraki ile gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; "Bu anlamlı ve önemli bir günde hem 15 Temmuz’u yad etmek hem de pandemi dönemine denk geldiği için 18 Mart Çanakkale zaferimizin yıl dönemi ile ilgili hazırlanmış olduğumuz sergiyi bugünlere taşıyarak 18 Aralık'tan 15 Temmuz mantığı içerisinde yapılan bu önemli ve anlamlı çalışmayı paylaşmak üzere bir araya geldik. Bu ülke üzerine her zaman ihanet içerisinde olmak isteyenler olmuştur ama Allah'a şükürler olsun bu milletin birliği, beraberliği, dayanışması, değerlerine sahip çıkma şuuru, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı elbette ki bu ihanet şebekelerine fırsat vermemiştir. 15 Temmuz da bunlardan birisidir. Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın. 4. yıl dönümünü adeta kutluyoruz, bir kez daha diriliyoruz. Bu anlayış içerisinde Kayseri üzerine düşeni yaptı. 200 binin üzerinde Kayserili kardeşlerimiz bir araya geldi ve 30 gün geceli gündüzlü demokrasi nöbetlerini tuttu, 'biz varız' dedi 'biz biriz' dedi, 'biz beraberiz' dedi, 'bayrağımıza, devletimize, vatanımıza, milletimize, ihanet etmek isteyenlere fırsat vermeyiz, geçirtmeyiz' dedi. Nasıl ki 'Çanakkale geçilmez' dediyse 15 Temmuz da da bu milletin evlatlarına kendi silahlarını doğrultan bu milletin emniyetimiz , bu milletin askerine bu milletin değerlerine karşı silah doğrulan bombalar atan ihanet şebekesine 'dur' dedi. Kayserine üzerine düşeni yaptı. Biz sizlere minnettarız” değerlendirmesinde bulundu.

Törenin bir diğer önemli isimi Vali Günaydın’da "Bugün hain darbe girişimi üzerinden 4 yıl geçti. FETÖ hain terör örgütünün hain darbe girişiminden sonra bu yapılan alçakça girişimi unutmamak adına 4 yıldır çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikler ile o gece yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak, Çanakkale ruhunu diri tutmak, 15 Temmuz gecesi ruhunu diri tutmak amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz. Hepimizin bildiği gibi pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu pandemi sürecine uygun olarak etkinliklerimiz aksatmadan gerçekleştiriyoruz. Dün başladık, bugün devam ettiriyoruz. Yarın sabah 4’e kadar ilimizde ve ülkemizin her köşesinde 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak amacı ile etkinlikler devam edecek. Milletimizin geleceği devletimizin bekası, bayrağımız, ezanımız söz konusu olduğu zaman toprağın altında kefensiz yatmayı göze alan milyonlarca evladımız var. Hesabı olanlar bunu böyle bilsin. Bu ruhu yaşatmak adına bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Kursiyerlerimiz çok güzel eserler ortaya koymuş. Bizler de sayın cumhurbaşkanımızın çağrısı ile 15 Temmuz'da meydanları doldurarak hainlere gereken dersi verdik. Bundan sonrada inşallah bu ruhu yaşatmak için birlik olacağız. Beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. O zaman bu büyük millete yapılan saldırılar dün olduğu gibi bugün de akamete uğratılacaktır. Birbirimizi seveceğiz. Birbirimize dayanacağız. Birbirimize güç vereceğiz. Daha fazla üretip daha fazla çalışacağız. Ülkemizi ve devletimizi güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacağız” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldılar.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"