15 TEMMUZ MESAJLARI

15 TEMMUZ MESAJLARI

VALİ GÜNAYDIN’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; "15 Temmuz; hain terör örgütü FETÖ/PDY tarafından ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, demokrasimize ve özgürlüğümüze yönelik darbe girişimine karşı aziz milletimizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanları doldurarak vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkarak yazmış olduğu destanın adıdır." dedi.

Vali Günaydın mesajında; "Demokrasinin galip geldiği bu mücadelede; tankın, topun, tüfeğin, uçağın, helikopterin karşısına sadece ve sadece elinde şanlı bayrağımızla, imanıyla ve yüreğiyle dikilen aziz milletimizin kahraman evlatları, Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi tek yürek olmuş, sokaklara dökülmüş ve bu hain darbe girişimine karşı kendi iradesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz destanı ile aziz milletimiz, demokrasiye inancını ve kendi iradesi üzerinde hiçbir güç tanımadığını, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için her daim kararlılıkla mücadele edeceğimizi bütün dünyaya ilan etmiş ve göstermiştir. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kayseri’mizde de gencimizden yaşlımıza bütün hemşehrilerimiz, 15 Temmuz gecesi meydanları doldurmuş, emanetlerimize ve iradesine sahip çıkmış, hainlerin emellerine ulaşmalarına izin vermemiştir. Bizlere düşen görev; yapılan bu hainliği asla unutmamak, gelecek kuşaklara yaşananları aktararak, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak, üreterek ülkemizi ve milletimizi güçlü bir şekilde yarınlara hazırlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda ederek ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bütün şehit ve gazilerimizin ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:“KAYSERİ DEMOKRASİ İÇİN HALEN AYAKTA”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin beşinci yıldönümü ve  ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesi ile yayımladığı mesajında   “Türkiye ve Kayseri demokrasi için o gece ayaktaydı ve halen ayakta, halen nöbette” değerlendirmesinde  bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin beşinci yıldönümü ve  ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesi ile bir mesaj yayımladı.  Mesajında bundan tam 5 yıl önce 15 Temmuz 2016’da tüm Türkiye’nin hafızalarına kazınan, tüylerin diken diken olduğu o geceyi ve sonrasında yaşananların dün gibi unutulmadığını belirten Başkan Büyükkılıç, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin beşinci yıldönümü ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında “Darbe girişimi yüce Türk halkının ve medyanın büyük katkısı ile püskürtüldü. Üniforma altına gizlenmiş hain silahlı FETÖ'cü teröristlerin milli iradeye kastettiği kanlı 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye meydanlara indi, göğsünü vatana siper ederek, canını, kanını verdi ama istikbalini vermedi. Türkiye ve Kayseri demokrasi için o gece ayaktaydı ve halen ayakta, halen nöbette. Gazi meclisi bombalayan, özel harekat polislerimize kurşun yağdıran, silahsız vatandaşlarımızı katleden FETÖ’cü teröristleri de, milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi de, değil 5 yıl, 5 asır geçse de unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, yurdu yaşatmak için can veren kahramanları andığı mesajına şu sözlerle son verdi: “Şehitlerimiz, kahramanlarımız, Ömer’leri, Kübra’ları, Cennet’leri, Cüneyt’leri de unutmayacağız. Vatan için serden geçenlere, annesinden, babasından, evladından, yârinden geçenlere selam olsun. Vatan sağ olsun.”

KURUM  BÜLTENİ

 

 

 

 

BAŞKAN PALANCIOĞLU 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kartal Şehitliği ziyareti yaparak 15 Temmuz şehitlerini andı.

Başkan Palancıoğlu, Kartal Şehitliğinde yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasi için canını vermiş bütün şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun, tüm gazilerimizden Allah razı olsun. 15 Temmuz'da da birçok şehit verdik. 252 kardeşimiz vefat etti, binlerce kardeşimiz maalesef gazi oldu. 5 yıl önce hiç ummadığımız bir anda içimizdeki hainler birçok kardeşimizin canına kıydılar. Onları şehit ettiler. İnşallah bir daha böyle bir kötü durumda kalmayız. İnşallah ülkemiz bir daha darbe girişimlerine maruz kalmaz ve ülkemiz ilelebet payidar olur. 15 Temmuz'u unutturmayacağız, unutmayacağız ve bizden sonra gelen nesillere en iyi şekilde bu duruma aktaracağız. Tüm şehit ailelerine de Cenab-ı Allah sabır versin. Bu vesileyle 15 Temmuz'u tekrar yad ediyoruz.”

 

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; Türk milletinin omurgalı duruşuyla darbe teşebbüsünü, tarih boyunca konuşulacak bir destana dönüştüğünü dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “15 Temmuz'un beşinci yıldönümündeyiz. Bu ülke tarihi boyunca büyük badireler atlattı. O gece Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; irademize, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramına dönüştürdük. Dolayısıyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vatanıyla, bayrağıyla, istiklali ve istikbaliyle sınamaya kalkamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum" diyerek noktaladı.

 

BAŞKAN YALÇIN: “TÜRK MİLLETİ EGEMENLİĞİNİ KİMSEYE BIRAKMAYACAĞINI GÖSTERDİ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, milletin 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Başkan Yalçın, “Bu mücadele göstermiştir ki Türk Milleti egemenliğini kendisinden başka bir yere bırakmadı, asla bırakmayacak” dedi.

Şehitleri rahmet, gazileri minnetle andıklarını ifade eden Başkan Yalçın, “Mehmetçiğin üniformasını gasp eden teröristlerin yapmış olduğu kalkışma, milletimizin cansiperane duruşuyla karşılaşmış ve ağır şekilde yenilgiye uğramıştır. 15 Temmuz’un 5. yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatanına, bayrağına ve ülkesine sahip çıkan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı ve gazilerimizi minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN ÖZDOĞAN: "O ŞANLI GECEYİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan mesajında; "Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Başkan Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde farklı kurumlara yuvalanmış, dış mihraklardan emir alan; ruhunu, vatanını ve namusunu pazara çıkarmış FETÖ terör örgütü mensupları eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, halkın vatan sevgisiyle sarılmış iman dolu göğsünde eritilmiştir. Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, Baş Komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla korkusuzca meydanlara inen vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karşılarında ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır. Bu vesile ile FETÖ tarafından milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum."

 

BAŞKAN MEHMET CABBAR: “BAYRAK VE VATAN AŞKINI HESABA KATMAYANLAR GEREKLİ CEVABI ALDILAR”

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Cabbar, mesajında şu ifadelere yer verdi; "15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi aziz milletimize ve bu topraklara yapılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihanetidir. Milli iradeyi hiçe sayan FETÖ'cü terör örgütü mensubu gafiller, büyük Türk milletinin cesaretini, vatanperverliğini, bağımsızlık aşkını, bayrak ve ezan sevdasını hesaba katmamış ve hak ettikleri cevabı almışlardır. Bu yüce millet bir kez daha hep birlikte ortaya koyduğu 'Çanakkale Ruhu'yla hainlere karşı bir direniş ve diriliş öyküsü yazmıştır. Yüce Türk Milletinin karakteri birçok erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milleti bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde birçok kez göstermiştir. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016'da millet olmanın ruhunu, birlikteliğini ve gücünü dosta düşmana bir kez daha gösterdiğimiz 15 Temmuz destanıdır. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde savunulamaz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize kasteden bu girişim karşılıksız kalmadı. Milletin iradesini ve bağımsızlığını hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadı ve asla da ulaşamayacaktır. 15 Temmuz gecesi yaşanan şanlı direnişi hatırlayacak, hatırlatacak, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından Türkiye’ye, milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.”

 

Başkan Çopuroğlu: "Yılmadık, yıkılmadık, bölünmedik"

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Hepimizin bildiği gibi asırlardır bu güçlü millet nice hain saldırılarla karşılaştı. Yılmadık, yıkılmadık, bölünmedik" dedi.

Başkan Çopuroğlu mesajında; "Tarihimizin en karanlık gecelerinden ve aynı zamanda dönüm noktaların biri olan 15 Temmuz Kalkışması da bu girişimlerden biridir. Öncelikle, o karanlık geceyi zaferle dolu bir sabaha dönüştüren zaferi milletimize bahşeden Rabbimize binlerce şükür olsun. Dik duruşun sembolü sayın cumhurbaşkanımızla birlikte meydanlara inerek demokrasi mücadelesi veren kahraman milletimizin her bir ferdine selam olsun. Bu büyük destanın baş mimarı olan 251 şehidimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa ve esenlikler diliyorum. 15 Temmuz 2016’da, milletçe büyük bir tehlike atlattık. Tüm dünya önünde büyük bir var olma sınavını daha yine alnımızın akıyla başardık. Tarihte eşi benzeri az görülen hain bir saldırıya maruz kaldık ve Türk Milletine yakışan örnek bir mücadeleyle bertaraf etmeyi başardık. Başta rabbimizin inayeti, sonra, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve en önemlisi de aziz milletimizin güçlü iradesi sayesinde, bir kere daha büyük bir zafer kazandık. Büyük milletimizi bu topraklarda istemeyenlere büyük bir ders daha verdik. Her bir karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, her bir köşesi ayrı bir destana tanıklık etmiş bu cennet yurdun bizim olduğunu bir kere daha tüm dünyaya ilan ettik. Allah milletimize bir daha bize o karanlık geceyi yaşatmasın. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek, hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, 15 Temmuz’da olduğu gibi, milletçe onurlu bir mücadele vermeyi ve galip gelmeyi nasip etsin. Bu vesileyle, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Büyük Taarruz’dan 15 Temmuz’a, bu topraklar için toprağa düşen ama makamların en yücesine erişen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Büyük destanımızın 5. yıldönümü, Aziz Milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY: “15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN VAROLUŞU VE DİRİLİŞİDİR”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gülsoy, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 5. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016'daki girişimi engelleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Demokrasi ve kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varoluşu ve dirilişidir. Milli iradeden başka hiçbir iradeyi tanımayan, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayan ve kainatın sonuna kadar da hür yaşayacak bir milletin varoluşu, bir dirilişidir. 15 Temmuz yürekle yazılan bir destandır. Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tarihte birçok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. “ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferi olduğunu belirten KTO Başkanı Gülsoy, “15 Temmuz akşamı sözde asker kıyafetli teröristler, bazı küresel güçlerin uşakları, efendilerinin talimatları ile, Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Genelkurmay Başkanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatları, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satılmış ihanetine maşa olduklarını göstermişlerdir" şeklinde konuştu.

''15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ''

Kayseri’nin 15 Temmuz akşamında devletin, demokrasinin ve bağımsızlığın yanında olduğunun altını çizen Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz gecesi tüm Türkiye gibi Kayseri' de dimdik ayaktaydı. Devletinin yanındaydı. Yüz binlerce Kayserili günlerce Cumhuriyet Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti' tuttu. Gerçek vatanseverleri gördük. Kayserili her meslek mensubu darbe girişiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bağımsızlıktan yana olduğunun altını gür bir sesle bir daha haykırdı. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet, kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Bu millet asla hürriyetinden ödün vermez. Büyük önder Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözü bu kalkışmada da önemini göstermiş Türk halkı onurlu duruşunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz'un demokrasimiz ve milli birliğimiz açısından önemini bir daha kavramalıyız ve asla siyasi bağnazlık içerisine girmeden birbirimizle kenetlenmeliyiz. Daha da güçlü bir Türkiye için, uyanık olmalıyız, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız, daha çok üretip daha çok satmalıyız. Ticaretimize, ekonomimize daha çok odaklanmalıyız. Yeni pazarlar bulmalıyız. Ülkemizin ileri gitmesi için işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İş dünyası olarak çalışıp, üretip, daha çok istihdam sağlayarak bizlerde demokrasimizin ve ekonomimizin daima nöbetçisi olacağız. Güçlü Türkiye hedefine adım adımlarla yürüyeceğiz. Rabbim ülkemize ve asil milletimize bir daha böyle kara bir gece yaşatmasın. 15 Temmuz'u unutmadık unutturmayacağız. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren 251 şehidimizi ve 2 bin 190 gazimizi saygıyla yad ediyorum.”

 

BAŞKAN NURSAÇAN: “MİLLETİMİZİN HER FERDİ BAYRAĞIMIZIN VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN NÖBETÇİSİDİR”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk Milletinin her ferdinin bayrağın ve bağımsızlığın nöbetçisi olduğunu belirtti. Nursaçan, 15 Temmuz 2016’da yaşananların ve Türk Milletinin gösterdiği kahramanlığın asla unutulmayacağını kaydetti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Milletimizin her ferdinin; vatanımızın, bayrağımızın, ezanımızın ve bağımsızlığımızın nöbetçisi olduğunu; bu değerlerimize yapılan hain saldırılara karşı herkesin ölümü göze alarak dimdik duracağını 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya gösterdik” diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Türk milletine 'Asker Millet' yakıştırmasının yapıldığını hatırlatan Başkan Tahir Nursaçan, “Bayrağımızı ve vatanımızı korumak için sınırlarımızda ve sınırlarımız içinde nöbet başında olan aslanlarımız elbette var. Ama bir karış toprağımıza tehdit hissedilirse bu aziz milletimizin her ferdi canını hiçe sayarak yurt savunmasındaki yerini alır. Bunu bilmeyen hainler ve onları destekleyen dış güçler 15 Temmuz’da bir kez daha görmüşlerdir” dedi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 15 Temmuz hassasiyetinin altını çizen Başkan Tahir Nursaçan, “15 Temmuz’un birinci yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın açılışını yaptık. Bu parka ülkemizin en büyük bayrak direklerinden birisini dikerek, 600 metrekare ile Türkiye’nin göklerde dalgalanan en büyük bayrağını göndere çektik. 15 Temmuz şehitlerimizin her birisinin isimlerini bu parkta yaşattık. Ayrıca 15 Temmuz şehitlerimizden Ömer Halisdemir, Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay’ın isimlerini Kayseri OSB içerisinde yaptığımız parklara verdik. Bayrağımızı ve vatanımızı korumak için canını veren aziz şehitlerimize ve onların değerli ailelerine ne yapsak az. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.

Türk Milletinin zor bir coğrafyada yer aldığını ve tarih boyunca bu coğrafyada gözü olanların içerdeki maşalarıyla iş birliği yaparak hain emellerine ulaşmak istediklerini dile getiren Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Vatanımızda gözü olan dış güçlerin ve onlarla iş birliği yapan hainlerin oyunlarını bozmak için daha güçlü olmalıyız. Daha güçlü olmak için de daha çok çalışarak, daha fazla üretmeliyiz. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, ülkemizin gücüne güç katmak için üretim üssü fonksiyonunu artırarak devam ettirecektir. Birlik beraberliğimizi daim eder, daha çalışkan, daha üretken ve daha güçlü olursak üzerimize oynanan tüm oyunları bozarız” dedi.

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ’IN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016’da, ülkemiz, hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmış FETÖ mensubu teröristlere, o gece Milletimiz, unutamayacakları bir ders vermiştir. Çanakkale ruhunun âdeta yeniden canlandığı ve Aziz Türk Milleti’nin bir kahramanlık hikâyesi olan 15 Temmuz, Türk Milleti’nin hiçbir zaman boyun eğmediğinin ve hiçbir zaman da eğmeyeceğinin göstergesidir. Şanlı tarihi boyunca bağımsız ve hür yaşamış bir büyük milletin mensupları olarak vatan sevgisi bizler için her zaman, her şeyden önce gelmiştir. 15 Temmuz gecesi bizleri bölmeyi ve parçalamayı başaracaklarını sanan eli kanlı terör örgütü mensupları, ellerinde silahlar ile masum insanlarımızı hedef alarak emellerine ulaşacaklarını sansalar da, Aziz Türk Milleti elinde Şanlı Bayrağımız ve dillerinde dua ile o hainlere gereken cevabı vermiştir. Bu vesileyle tüm 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah, bizlere bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimi yaşatmasın.”

Mesajında Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri hakkında bilgiler de veren Rektör Çalış, şunları kaydetti:

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında o gece yaşananları unutmamak ve unutturmamak için tüm hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu kapsamda 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü 15 Temmuz 2016’da İstanbul İl Emniyet Müdürü olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan çevrimiçi bir konferans ile 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatacak. 13 Temmuz 2021 Salı günü saat 14.00’de 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde Gazi olan Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sayın Gazi Turgut Aslan’ın katılımları ile Edebiyat Fakültemiz Gazi Turgut Aslan Konferans Salonu açılışı ve “15 Temmuz” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. 15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 10:30’da ise geçtiğimiz yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz ERÜ 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitlerimizin isimlerinin kampüsümüzde yaşatıldığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni’ gerçekleştirilecek. Tören kapsamında ‘Türkiye Geçilmez’ temalı fotoğraf sergisi, ‘15 Temmuz Milli Birlik’ temalı resim sergisi, ‘Astronomi’ temalı poster sergisi ve gün boyu devam edecek ‘Kan Bağışı Kampanyası’ yapılacaktır. Ayrıca 15 Temmuz ve 16 Temmuz olmak üzere iki gün akşam saatlerinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından ‘Türkiye’nin Uzay Projesi Geçilmez’ temalı birde uzay gözlem etkinliği olacaktır. Başta basın mensuplarımız olmak üzere tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz."

 

REKTÖR KARAMUSTAFA: “15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİ’NİN EGEMENLİĞİNİ HAYKIRDIĞI GECEDİR”

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında milli egemenliğin, milli irade ve demokrasinin, milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Rektör Karamustafa, 15 Temmuz gecesi Kahraman Türk Milletinin, sadece FETÖ/PDY mensubu hainlere ve darbecilere 'dur' demekle kalmadığını, aynı zamanda egemenliğin sonsuza dek yaşatılacağının tüm dünyaya haykırdığı gece olduğunu ifade etti. Rektör Karamustafa mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı geceyi unutmamız asla mümkün değildir. Çünkü o gece, akıllarını dış mihraklara teslim etmiş FETÖ/PDY mensuplarının masum halkımıza ve milli egemenliğimizin sembolü Gazi Meclisimize yaptığı hain saldırı asla akıllarımızdan çıkmayacaktır. 15 Temmuz, milletimizin yeniden dirilişinin destanıdır. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara çıkan ve kendisini tanka, tüfeğe, bombaya siper eden Kahraman Milletimiz, darbecilere ve işbirlikçilerine gereken cevabı ve dersi en iyi şekilde vermiştir. Hain darbeciler ve işbirlikçileri, o gece asla unutamayacakları Milletimizin sert tokadını enselerinde bulmuşlardır. O yüzden Necip Milletimizle ne kadar övünsek azdır. Tarih boyunca hiç kimseye boyun eğmemiş, hiçbir gücün boyunduruğuna girmemiş bir millet olan Türk Milleti, birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik oyunları her zaman bir bir bozmuş, bundan sonra da bozmaya devam edecektir. Çünkü milletimizin gücü birliğinden, beraberliğinden, vatan, bayrak ve ezan sevgisinden, inanç ve imanından gelmektedir. Her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bizim için çok değerli olan bu vatan topraklarını korumak namustur ve her şeyden önce gelir. 15 Temmuz gecesinde yaşananlar şunu göstermiştir ki! Biz Çanakkale ruhunu kaybetmediğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, yenemeyeceğimiz güç yoktur. Yeter ki birbirimize daha sıkı sarılalım, birlik ve beraberliğimizi her zaman koruyarak daha da güçlendirelim. Nitekim 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ülkemizin her alanda yakaladığı gelişim ile millileşme hamleleri şunu gösteriyor ki! Millet olarak 2023, 2053 ve 2071 vizyon ve hedeflerimize sağlam adımlarla ilerliyoruz ve geleceğin Güçlü Türkiye’sini hep birlikte inşa ediyoruz inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet, makamları âli olsun. 15 Temmuz gazilerimizden yaşayanlara şükranlarımızı sunuyor ve Cenab-ı Mevla’dan sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler dilerken, ebediyete irtihal etmiş olanlarına da Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu Büyük Millet, sizlerin kahramanlığını ve fedakârlığını asla unutmayacak ve unutturmayacaktır."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"