15. KAYSERİ TARIM FUARI AÇILDI

15. KAYSERİ TARIM FUARI AÇILDI

Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Türk Dünyası Toplulukları Tarım Fuarı’nın kapıları 15. Kez ziyaretçilere açıldı.

Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Türk Dünyası Toplulukları Tarım Fuarı’nın kapıları 15. Kez ziyaretçilere açıldı. Fuarın açılışında konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan,  elektrikli ilk yerli traktörün ilk kez Kayseri Tarım Fuarında görücüye çıktığının altını çizerek “İlerleyen yıllarda bu traktörü geliştirip tüm dünyaya ihraç edeceğiz” ifadesini kullandı.

Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Türk Dünyası Toplulukları Tarım Fuarı’nın kapıları 15. Kez ziyaretçilere açıldı.

Fuarın açılışına İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış,  AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, ilçe belediye başkanları, meslek örgütü başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar iştirak etti.

Programda konuşan Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri’nin sanayi ve ticaretin yanı sıra tarım şehri olduğunun da altını çizerek  “Türkiye’deki çerezlik ay çekirdeği üretiminde birinci sıradayız. Ülkemizde lider konumda bulunan patateste, şeker pancarında, arpada, buğdayda söz sahibiyiz. Hepinizin de bildiği gibi tarım artık dünyada vazgeçilmez ve vazgeçilmediği gibi de olmazsa olmazlarımız arasındadır. Her şeyden vazgeçebiliriz belki ama açlık dünyada en büyük problemdir. Burada yeni tarım teknolojilerini yeni çeşitleri bu arada da ülkemizdeki en büyük problemlerden birisi olan maliyetlerin azaltılması noktasında bakanlığımız ve özel sektörün birlikte hareket ederek yakın zamanda piyasaya arz edilecek olan elektrikli traktörü de görme imkanına sahip olacağız. Kayseri 2019 yılında tarımsal üretim alanı ile Türkiye genelinde ilk altı şehrin içerisinde olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Kayseri dün söyledikleri gibi sadece bir sanayi şehri olarak düşünülmemesi lazım Kayseri aslında doğu- batı ekseninde ve kuzey-güney birleşme noktasında tarımın en önemli şehirlerinden birisidir. Türkiye’deki çerezlik ay çekirdeği üretiminde birinci sıradayız. Ülkemizde lider konumda bulunan patateste, şeker pancarında, arpada, buğdayda söz sahibiyiz. Burada sadece Kayseri’de ki üreticilerimizin değil, Tarım Bakanlığımızın, sivil toplum örgütlerinin tamamının da bu amaçla çalıştıklarını ve burada da çok önemli payları olduğunu söyleyebiliriz. “ değerlendirmesinde bulundu.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan ise elektrikli ilk yerli traktörün Kayseri’deki fuarda görücüye çıktığına dikkat çekerken şöyle konuştu. “TAGEM nedir ondan size bahsetmek istiyorum. TAGEM, Tarım Bakanlığının ve Türkiye’de ki tarımsal argenin en önemli ve en güçlü kurumudur. TAGEM’e bağlı 48 araştırma enstitüsü 27 ileri arge enstitüsü 128 laboratuarı ve yılda yaklaşık 1500 civarında proje yürüten ve 2300 tane teknik elemanı ve 6500 tane çalışanı ile her geçen gün büyüyen  bir arge kuruluşudur. Peki TAGEM ne yapar? TAGEM aslında tarımla ilgili her konuda arge yapmaktadır. Bunlardan örnek vermek gerekirse, TAGEM üniversitelerimiz başta olmak üzere Tübitak başta olmak üzere ve özel sektör başta olmak üzere birçok projeye imza atmakta ve atmıştır. Biraz sonra elektrikli traktörü göreceksiniz. Bunlar ilk defa bir fuarda sergileniyor ve bu da Kayseri Tarım Fuarıdır. Ayrıca Türkiye’de çok gündeme gelmeyen ama kendi yumurtacı tavuğumuz, etçi tavuğumuz olan ve dünyada Amerika’dan başka ilk defa bizim geliştirdiğimiz çeşitleri olan bu çeşitlere de imza attık. İnşallah TAGEM olarak önümüzdeki günlerde de gerek ihracat gerekse yurt içi pazarlarda da bu ürünleri göreceksiniz. “.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise konuşmasında Kayserili çiftçilerin daha çok desteklenmesi gerektiğine, sanayi ve ticaretin yanında tarıma da önem verilmesini istediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından 20-23 Şubat arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Kayseri Tarım Fuarının açılış kurdelesi kesilirken protokol üyeleri fuarı gezdiler.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı