15 ENGELLİ KÖSELE ÇANTA YAPARAK İSTİHDAMA KAZANDIRILACAK

15 ENGELLİ KÖSELE ÇANTA YAPARAK İSTİHDAMA KAZANDIRILACAK

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EKİNCİ: İŞ YÜKÜNÜ PAYLAŞARAK KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Engeliler başta olmak üzere ilimizde yaşayan dezavantajlı konumundaki vatandaşların iş hayatına kazandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan ‘Aktif İş Gücü Hizmetleri Kapsamında Meslek Eğitim Kursları’ protokolü tarafların temsilcilerince imza altına alındı. İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci” İş bulma, eğitim ve sosyal alanda dahil her alanda beli bir kuruma bütün işin verilmesinin ve yüklenmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Toplum olarak her alanda her şeyi paylaşmamız gerekiyor, iş birliğini ve koordinasyonu arttırmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

 ‘Aktif İş Gücü Hizmetleri Kapsamında Meslek Eğitim Kursları’ Projesi kapsamında engelliler başta olmak üzere diğer dezavantajlı gurupları oluşturan eski hükümlüleri ve madde bağımlılarının eğitim göreceği kursların açılması için ilk adım İl Mili Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza töreni ile atıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan’ın imza koyarak aktif ettiği protokol imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci kurumlar olarak birleşerek çalışmalar konusundaki iradelerini ortaya koymaya çalıştıklarını vurgulayarak “İŞKUR Müdürlüğümüz ve göz bebeğimiz Kızılay’ımız ile beraber, İŞKUR’da kayıtlı olan işsizlerimiz üzerine beraber bir çalışma yapacağız ve bugün bu olayın protokolünü imzalayacağız hep beraber. İş gücü piyasasına katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’mizin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe bir nebze de olsa Kayserimizde katkıda bulunabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. İş bulma, eğitim ve sosyal alanda dahil her alanda beli bir kuruma bütün işin verilmesinin ve yüklenmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Toplum olarak her alanda her şeyi paylaşmamız gerekiyor, iş birliğini ve koordinasyonu arttırmamız gerekiyor ve biz bugün burada bir örneğini yerine getireceğiz. İnşallah şehrimize bu anlamda bir katkısı olur. Unutulmaya yüz tutmuş sanatsal ve mesleki çalışmalarımız var ve bunları tekrar öğretmek istiyoruz. Eski hükümlülerimize, madde bağımlılarımıza hem kurtulmaları hem de tekrar topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri konusunda 3 kurum beraber çalışma irademizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Ben kurumlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak’ da söz konusu protokol ile istihdama ve iş gücüne katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizerek “İŞKUR tarafından istihdamın arttırılmasına, işsizliğin azaltılmasına, iş arayanların mesleki niteliklerinin geliştirilmesine ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına uyumunun sağlanması amacıyla, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında meslek eğitim kurslarımız, iş başı eğitim programlarımız ve toplum yararına programlar gibi özel uygulamalarımız düzenlenmektedir. Bu uygulamalar 95 iş danışmanımız tarafından, bireysellik danışmanlık hizmeti ile devam etmektedir. Bu faaliyetlerde katılımcılardan ücret talep etmemekle birlikte tam tersi 30 ile 89 TL arasında günlük ücret veriyoruz. Bunun yanında iş ve meslek sigortası ve genel sağlık sigortası da yapılmaktadır. Biz bugün burada mili eğitim müdürlüğü halk eğitim merkezleri ile düzenlediğimiz meslek eğitim kurslarına Türk Kızılayı Kayseri Şubesi’ni de ekleyerek, dezavantajlı gruplara, engellilere, eski hükümlülere, kadınlara, gençlere, madde bağımlılarına, geçici koruma altındaki kişilere meslek eğitimi kursları düzenleyerek onlarla beraber istihdama katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Kurumlar olarak farklı alanlarda katkılarımız olacak. Biz zaten bu uygulamayı yapıyorduk ama Kızılay’ın da desteği ile ilk olarak engellilerimize yönelik başlatacağız. Engellilere yönelik kösele çanta yapımı kursu ile başlayacağız ve ilk etapta 15 engeli vatandaşımızla 28 fiili gün ile başlayacağız. 3 Mart 2020’de başlayarak, 4 Nisan 2020 tarihinde bitecek. Kursun hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan ise proje çalışmalarının uzun süredir devam ettiğini ve daha fazlasını yapacaklarını ifade ederek şöyle konuştu. “Türk Kızılayı olarak, özelikle dezavantajlı gruptaki insanlara birçok alanda yardım ediyoruz. Toplum merkezleri nezdinde Avrupa Birliği Projeleri kapsamında, geçim kaynağı geliştirme adı altında zaten bu şekildeki çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Bu da çalışmalarımızdan bir tanesi ve amaçladığımız şey, bu insanların kendilerinin iş yeterliliği kapasitelerini arttırmak. Bu çalışmalarda paydaş kurumlarımızla çalışmak daha fazla verim elde etmemizi sağlıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ve bu alanda daha yapacağımız proje aşamasında olan birçok çalışmamız mevcut. Bunu başlangıç olarak görüyorum ve İnşallah ilerleyen dönemde daha büyük çalışmalarımız olacak”

Konuşmaların ardından kurum yöneticileri arasında meslek edindirme kurslarının protokolü imzalandı.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı