14 GÜN KURALINA UYMAYANA 3 BİN 150 LİRA CAZA UYGULANACAK

14 GÜN KURALINA UYMAYANA 3 BİN 150 LİRA CAZA UYGULANACAK

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli 14 gün kuralı’na uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağını duyurdu

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilimiz sakinlerini uyarak  yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ‘14 gün kuralı’na uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılımını engellemek için alınan tedbirlere ilişki bilgi verdi.

İl Müdürü Benli, kişilerin toplu olarak bulunabilecekleri oto pazarları ve hayvan pazarlarının faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu belirterek "Vatandaşlarımızın yurt dışından gelenler ile bunlarla aynı evde yaşayan veya temas halinde olanlara, İl Sağlık Müdürlüğü veya kollukça 14 gün evden çıkmama kuralına uymayanlar hakkında 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacaktır. Lokanta ve restoranlarda müşteriler, aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde oturacaklardır. SPA, hamam, masaj salonu, sauna, spor merkezi, disko gibi yerlerin faaliyetleri durdurulmuştur” ifadesini kullandı.

Sosyal medya paylaşımının sonunda semt pazarlarında, pazar yeri satıcılarının satış yaparken maske ve eldiven kullanacaklarını aktaran İl Müdürü Benli, "Vatandaşlar tezgahtaki ürünü seçmeden alacaktır. Ekmek, ekmek çeşitleri, pide ve unlu mamulleri, alıcının eli değmeden kapalı dolaplarda muhafaza edilerek ambalajlı şekilde satılacaktır." dedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”