13. TARIM FUARI

13. TARIM FUARI

08 MART´TA AÇILACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan bir basın toplantısı gerçekleştirerek 8-11 Mart tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirilecek  olan  13. Kayseri Tarım Fuarı´na dair bilgiler verdi?  Kayacan bu yıl fuara 300 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binasında medya mensuplarının karşına geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Özkan Kayacan, Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun, Kocasinan Ziraat odası Başkanı Abdulkadir Güneş 8-11 Mart 2017 tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi´nde gerçekleştirilmesi  planlanan 13. Kayseri Tarım Fuarı´na dair bilgiler verdiler?

Toplantının açılışında konuşan  Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nın  8-11 Mart tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezinde yapılacağını belirterek ?.Fuara 2000 firma katılıyor. Fuar Tarım, Hayvancılık ve Gıda olmak üzere  üç bölümden oluşuyor. Bu fuarı  organize etmekteki amacımız  tarım  ve hayvancılıktaki kullanılan makine ve ekipmanları, çiftçimizin ayağına getirerek çiftçilerin teknolojideki gelişmelerini görmelerini sağlamaktır. Fuarımıza Türk dünyası akraba topluluklarını da ilave ederek 14 ülkenin katılımıyla yapacağız.  Fuarımıza 300 binin üzerinde ziyaretçi beklemekteyiz.?değerlendirmesinde bulundu?                                                

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş´de Tarım Fuarı´nın Kayseri´de ilk defa yapıldığında 50 firma katıldığını  şimdi îse 2000 civarında katılım olacağının altını  çizip, 50 bin metrekare kapalı alanda hizmet verileceğini  hatırlatarak şöyle konuştu? ? Kayseri fuarı çok küçümsenecek, hafife alınacak değil. Çok şükür buraya inşallah 300 bin çiftçi gelecek. Kayseri sanayisi ve ticaretiyle anılır Kayserimizde tarım ve hayvancılık çok fazla bilinmemekte ama buna rağmen tarımda oldukça fazla ilerledik dedi. Güneş artık Avrupa dan tarımla alakalı ekipman getirmememiz lazım çünkü Avrupa´nın ülkemize bakış açısı belli, bizler yerli malı üretip yerli malı kullanmamız gerekmektedir.?

Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan´da Kayseri´de yapılacak tarım fuarına tüm Kayseri halkını ve özellikle  çiftçi ve üreticileri  davet ettiği konuşmasında  fuarı  çok önemsediklerine vurgu  yaparak ?Bu fuarlar bizim için çok önemli?  bir yıl boyunca  yaptığımız çalışmaları  300 bin ziyaretçimize ulaştırmayı hedefliyoruz? Aynı zamanda gerek bakanlığımızın, gerekse STK´ların , özel sektörlerin ortaklaşa yürütmüş olduğu projeleri kamuoyuna tanıtıyoruz. Bununla birlikte şehrimizde yapılan ve diğer şehirlerde üretilen yerli ve milli aletlerin tanıtımının yapıldığı toplantı haline geliyor. Fuarda ayrıca kırsal kalkınma yatırımları, bitkisel ve hayvansal üretim gibi çalışmalar herkes tarafından görülebilecektir. Yapılan bu çalışmaların ardından inşallah gerek ilimiz gerekse Türkiye üretimi daha da artıracak? değerlendirmesinde  bulundu?

13. Tarım Fuarı 8 Mart´da Kayseri Dünya Ticaret merkezinde saat 13:30´da protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları