11.11.2011 ÇILGINLIĞI

11.11.2011 ÇILGINLIĞI

EVLİLİK tarihlerini daha özel ve hatırlanır kılmak isteyen çiftler, tarihlerin 11.11.2011’i gösterdiği bugün, nikah dairelerinde yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Kayseri'de çiftleri kırmak istemeyen nikâh daireleri de zaman zaman 5 ve10 dakika

. Çiftler, 100 yılda bir olabilecek bir tarihte evlenmek isteyince, Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de nikah dairelerine başvuru yoğunluğu yaşandı. Evlilik tarihlerini akılda kalıcı ve özel kılmak isteyen çiftler, aylar  öncesinden bugün için randevu aldı. Bu nedenle tarihlerin 11.11.2011’i gösterdiği bugün, evlendirme daireleri en yoğun günlerinden birini yaşadı. 11.11.2011 tarihinde nikâh kıydırmak isteyen Kayserili çiftler, Kocasinan ve Melikgazi Belediyesi evlendirme dairelerinin yolunu tuttu. Sadece Kocasinan Belediyesi Nikâh Sarayı'nda evlenmek isteyen 45 çiftin nikahı kıyıldı. Nikaha gelinlik ve damatlık  giyerekgelen Hasan Çingi ile Sevil Satılmış çifti,  nikah kıydıran çiftler arasında en şanslı olanıydı.

 

Özel sektörde çalışan Hasan ve öğretmen olan eşi Sevil’in nikahı 11.11.2011 tarihinin yanı sıra saat  tam 11.11’i gösterdiğinde kıyıldı. Özel olarak bugünü ve saati seçtiklerini ifade eden çift, bu tarih ve saati alabilmek için 3 ay önceden randevu aldıklarını  ifade ettiler. Damat, “100 yılda bir geldiği ve çok özel bir gün olması amacıyla11.11.11 tarihini seçtik.” dedi. Aslında tarihin önemi olmadığını belirten öğretmen gelin de “Önemli olan aşk ve sevgi. Ancak  özel bir gün olması da bizi sevindirdi. Mutluyuz.”

 

ifadelerini kullandı. Kış olduğu için evlenecek çift sayısını bu kadar beklemediklerini kaydeden  Kocasinan Belediyesi Evlendirme Memuru Gazi Toprak ise “45 çiftimize bugün için randevu verdik.

 

Yoğunluğa cevap verebilmek için de ikinci bir evlendirme memuru takviyesi yaptık.

 

Zaman zaman 5 ve 10 dakikada bir nikah kıydık.” diye konuştu. Toprak, Kayseri il genelinde 12 bin civarında çiftin dünya evine girdiğini de sözlerine ekledi. Öte yandan Melikgazi Belediye Başkanı

 

Memduh Büyükkılıç ise "Bugün 11 Kasım 2011 günü özellikli hale getiren ise matematiksel

 

işlemdir. Yani 11. ayın 11. Günü ayrıca bugün saat 11.11 geçe nikah için çok

 

önceden randevu alınmış. Ancak önemli olan eşlerin sevdikleri ile birlikte hayırlı bir ömür sürmeleridir" dedi. Melikgazi Belediyesi olarak 5 ayrı yerde nikah işlemlerini yerine getirdiklerini ve verilen randevu olarak bugün akşam 23.15'ekadar 55 nikah işleminin yerine getirileceğini ifade eden Büyükkılıç,  Melikgazi Belediyesi Merkez Nikah salonunda saat 11.11'de Elif Özcan ile Gökhan Çıtırkı'nın nikah  işlemlerinin yerine getirildiğini sözlerine ekledi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı