AGÜ REKTÖRÜ SABUNCUOĞLU

AGÜ REKTÖRÜ SABUNCUOĞLU

ÖZHASEKİ´YE FAHRİ DOKTORA CÜBBESİ GİYDİRDİ..

   Adının verildiği Abdullah Gül Üniversitesi´nin akademik yıl açılış törenlerine iştirak etmek için ilimize gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2015-2016 akademik yılının ilk dersini verip Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´ye fahri doktora beratını takdim edip cübbe giydirdi? Törende konuşan Gül "Ülke olarak hepimiz çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Çünkü etrafında çok önemli olaylar oluyor. Suriye´de, Irak´ta yaşananlar, yine kuzeyimizde Rusya ile Avrupa arasındaki kriz Türkiye´yi çok yakından ilgilendiriyor" değerlendirmesinde bulundu?
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba ocağı Kayseri´de Cami Kebir´de kıldığı Cuma namazının ardında isminin verildiği Abdullah Gül Üniversitesine gelerek 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni´ne iştirak etti? Gül´e,, Kayseri Valisi Orhan Düzgün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ da refakat etti? Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekilerle birlikte Sümer Kampüsü´ne gelişinde ilk olarak kampus yerleşkesinde bulunan Ahmet Balcıoğlu Misafirhanesi´nin açılışını gerçekleştirdi.
Misafirhane açılışının ardından AGÜ 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni´ne start verildi. İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi? Rektör Sabuncuoğlu´nun üniversitenin gösterdiği hızlı gelişime dikkat çekilen konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´ye Fahri Doktora beratı verilerek 11. Cumhurbaşkanı Gül tarafından cüppe giydirildi?
Özhaseki cübbesini giydikten sonra yaptığı konuşmada, bu unvanı taşımanın kendisi ve ailesi için bir onur olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ?58 yaşındayım 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Birçok törenlerde bulundum. Birçoğunda çok rahattım ama bazılarında heyecanlandım. Genellikle üniversitede hocaların yanında konuşma yaparken. Bana tevdi edilen bu unvandan dolayı değerli hocamıza ve senatosuna çok teşekkür ediyorum. Benim ve ailem için bir onurdur. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmek hayatta yaşayan bir insan için çok önemli bir şey olsa gerek? ifadelerini kullandı.
2015-2016 Akademik Yılının ilk dersini kürsüden veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkeler için gelişmenin eğitimden geçtiğini vurgulayıp, eğitimin altını çizerek ?Büyük bir memnuniyetle görüyorum ki bu üniversite kurulurken o zaman ?herhangi bir üniversite olmasın, çok iyi bir üniversite olabileceğini gösterecek bir çalışma olsun´ diye başlandı. Bugün de gurur duyduğum şey bu vizyon istikametinde Anadolu´nun ortasında Kayseri´de çok güzel bir üniversite ortaya çıktı. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitenin bu şekilde Türkiye´de model olmasını sağlayan vakfa destek veren hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yapılan en iyi hizmet eğitime yapılan hizmet oluyor. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın eğitimde başarılı olmuş ülkeler güçlü oluyor. Her alanda Türkiye önemli faaliyetler yapılıyor. Ümit ederim ki bunların neticesini alırız? diye konuştu?
Konuşmasının devamında ülke olarak son derece hassas bir dönemden geçtiğimizi hatırlatarak "Aslında Türkiye olarak hepimiz çok önemli, hassas bir dönemden geçiyoruz. Çünkü etrafında çok önemli olaylar oluyor Suriye´de, Irak´ta. Yine kuzeyimizde Rusya ile Avrupa arasındaki kriz Türkiye´yi çok yakından ilgilendiriyor. Suriye´deki gelişmeler yüzbinlerce insanın ölmesi, milyonlarca insanın evinden barkından olması, insanların sokaklarda perişan olması bütün bunlar Türkiye´yi çok yakından ilgilendiriyor. Gördüğüm kadarıyla ABD ile Rusya arasındaki ilişkiler Suriye´de yeni bir dönemin başlayacağını gösteriyor. Ümit ederim ki yeni dönem Türkiye için daha kötü sonuçlara yol açmaz. Tüm bunlar olurken Türkiye´nin de kendi içini sağlam tutması gerekiyor. Kutuplaşmaktan uzaklaşıp, sorunları barış, hukuk içerisinde çözmesi daha uygun olur. Önümüzde yakında seçimler olacak. Seçimlerden sonra ümit ederiz ki tekrar Türkiye´nin bütün enerjisini toplayıp kalkınmaya sevk edecek politikalara dönülür. Bu açıdan ümitliyim. Siyasetçilerin ve politikacıların bunu başaracağına inanıyorum? ifadesini kullandı?
Haber : C.USTEN / S.ERDOĞAN / E.KİPMAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"