10 YILDIR BEKLİYOR

10 YILDIR BEKLİYOR

10 YILDIR BÖBREK NAKİL SIRASI BEKLİYOR - BÖBREK HASTASI MİKAİL DEMİR: - SAĞLIĞIMA KAVUŞTUKTAN SONRA ÇALIŞMAK İSTİYORUM” - ANNE AYŞE DEMİR: - YAVRUM HER DİYALİZE GİRDİĞİNDE BENDE ERİYORUM”

- Kayseri'de, 14 YILDIR HEMODİYALİZE GİREN 32 YAŞINDAKİ BÖBREK HASTASI MİKAİL DEMİR, KENDİSİNE UYGUN BÖBREĞİ ANNESİNDEN BULUNMASINA RAĞMEN 10 YILDIR BÖBREK NAKİL SIRASI BEKLİYOR. GÖZ YAŞLARINI TUTAMAYAN ANNE AYŞE DEMİR, BİR ÇOCUĞUMU BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KAYBETTİM, BUNU DA KAYBETMEK İSTEMİYORUM” DEDİ.
Kocasinan ilçesi Ahi Evran Mahallesi'nde ikamet eden 32 yaşındaki böbrek hastası Mikail Demir, 14 yıldır hemodiyalize bağlı olarak yaşıyor. Demir kendisine uygun böbreği annesinden bulmasına rağmen 10 yıldır nakil için sıra bekliyor. Demir yeşil kartlı olduğu için kendisine nakil sırasının gelmediğini söyledi. Demir, 14 yıldır hemodiyalize bağlanıyorum ve 2002 yılından bu yana da böbrek nakli olmak için sıra bekliyorum. 10 yıldır böbrek vericimiz olduğu halde sıra beklemekteyiz. Biz nereye başvuru yaptıysak yeşil kartlı olmamız bir fayda sağlamadı. Bizden sigortalı olmamız istiyorlar. Sigortamız olmadığı için de 10 yıldır böbrek bulduğumuz halde nakil olamıyorum. Ben devletten maddi destek yapılmasını ve bir an önce naklimin gerçekleşmesini istiyorum” diye konuştu.
Hiçbir işte çalışamadığını belirten Demir, Haftanın 3 günü hemodiyalize bağlandığım için o günüm gidiyor. Sağlığıma kavuştuktan sonra çalışmak istiyorum. 14 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Kardeşimi de bu hastalıktan kaybettik. Diyalize bir defa girdi ondan sonra vefat etti” dedi.
Baba İsmail Demir ise, Ben oğlumun bir an önce nakil olup sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bunun bir büyüğünü kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. 2002 yılından beri sıra beklemekteyiz. Oğlum 14 yıldır hemodiyalize giriyor. Oğlumun sağlığına kavuşup işine başlamasını istiyorum. Ben de bir an önce sigortalı bir işte çalışmak istiyorum. Geçimimizi inşaatlarda, bağda, bahçede çalışarak sağlıyorum” diye konuştu.
Göz yaşları döken anne Ayşe Demir de, Ben bir yavrumu kaybettim. Oğluma böbreğimi vereceğim. Artık yavrumun kurtulmasını istiyorum. Yavruma dayanamıyorum, o her diyalize girdiğinde bende eriyorum.Yeter ki yavrum kurtulsun. Ben yavruma böbreğimi vereceğim. Bir çocuğumu böbrek yetmezliğinden kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. Sigorta olmadığım için 14 yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz” ifadelerinde bulundu.

…………



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik