10 YIL BEDELSİZ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

10 YIL BEDELSİZ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Kayseri Üniversitesi’nin Yeşilhisar ilçesindeki binası 10 yıl süreyle bedelsiz olarak belediyeye tahsil edildi. Bina öğrencilerin konaklaması için kullanılacak.

KAYÜ' den yapılan yazılı açıklamaya göre, KAYÜ Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu ile diğer ilgililer katıldı.

Burada konuşan Rektör Karamustafa, hayırseverler tarafından yaptırılan binanın öğrencilere konaklama olarak hizmet verdiğini belirtti.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ise yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrenciler için konaklama ihtiyacı duyulduğunu ifade etti.

İlçede üniversite eğitimi gören kız öğrencilerin mağdur olmaması için buradaki binayı faaliyete geçirdiklerini aktaran Başkan Taşyapan, "Önümüzdeki yıl erkek öğrencilerin de sorunlarını çözmüş olacağız inşallah. Ben bu binanın öğrenci konaklaması için belediyemize tahsisinde Erciyes Üniversitesine, Kayseri Üniversitesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a ve koordinasyonundan dolayı Kayseri Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'ya çok teşekkür ederim." Değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Karamustafa ile Taşyapan, binanın Yeşilhisar Belediyesi'ne 10 yıl süreyle bedelsiz tahsisi konusundaki protokole imza attı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”