10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARLA KUTLANDI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARLA KUTLANDI

Vali Şehmus Günaydın başta olmak üzere rektörler, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları yayımladıkları mesajlarla 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladılar.

Vali Şehmus Günaydın mesajında, Bu duygu ve düşüncelerle, ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü tebrik ediyor, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet, hayatta olanlara aileleri ile birlikte sağlık, esenlik ve mutluluklar temenni ediyorum. Gazetecilik, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir. Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna doğru, tarafsız ve objektif olarak ulaştırılması görevini yerine getirirken mesleki ilkelerinden ayrılmayan gazetecilerimiz, devletimiz ve  vatandaşlarımız arasında çok önemli bir köprü görevi görmekle birlikte, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridirler.Teknolojinin kullanım alanının genişlemesi, gazetecilik, internet haberciliği, televizyon ve radyo yayıncılığının geçmiş yıllara göre daha da yaygınlaşması ile birlikte basın çalışanlarımızın yaptığı paylaşımlar, kamuoyunda kısa sürede karşılık bulmaktadır. İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumun her kesimi gibi Gazetecilerin de çözülmeyen ve iktidar tarafından da çözülmek istenmeyen sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Türkiye'de pandemi süreci ile birlikte özellikle yerel basının da büyük darbe aldığını dile getiren Ataş, 4 yıl önce resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısının 1800 olduğunu, şu anda ise 925'lere kadar düştüğünü belirtti. Ataş, Kayseri'de de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazetelerin birleşme yoluna girdiğini ifade ederek,  özgür basına her geçen gün daha da fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden basın çalışanlarının işsizlik tehlikesi ile de karşı karşıya olduklarını ifade eden Ataş, son yıllarda sektördeki işsizlik oranının yüzde 40'lara ulaştığını kaydetti.

10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP İl başkanı Ümit Özer de mesajında öncelikle bütün gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlarken basınımızın daha özgür olduğu, baskı altında olmadan işine odaklanabildiği, cezaevindeki tutuklu gazetecilerin bir an önce ailelerine kavuştuğu ve hiçbir gazetecinin görevini yaptığı için hapishaneye atılmadığı bir gelecek diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Tok, yayımladığı mesajında, özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygının, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, basın mensuplarının, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yaptıklarını ifade etti.

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Rektör Çalış, şunları kaydetti:“Demokratik toplumun olmazsa olmaz unsurlarından biri olan medya çalışanları, ülkelerin ve demokrasinin gelişmesinde önemli görevler üstlenmekte ve her koşulda fedakârca görevlerini yerine getirerek toplumu bilinçlendirmek için var güçleriyle çalışmalarını sürdürmektedirler.Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla toplumun sesi olan basın mensuplarımız, her zaman demokrasimizin yol gösterici önemli değerlerinden olmuştur.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, gazetecilik, halkın gözü ve kulağı olan ve bu haliyle kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren önemli bir meslektir. Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden sayfasını çizen, haberini montajlayan ekibe kadar tüm gazeteciler gerçekten önemli bir işe imza atmaktadırlar. Her türlü sıkıntıya rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bu önemli görevi yürüten gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü’nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.  Özdoğan “Basın ve gazetecilik toplumsal bilincin oluşmasında günlük hayatın vazgeçilmez bir öğesidir” dedi. Başkan Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi. “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır.  Hacılar Belediyesi olarak basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine olan inancımız tamdır.

Öte yandan Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Süleyman Varol da birer mesaj yayımlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti