10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Kayser Valisi Orhan Düzgün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. "İletişim insanın fiziksel, psikolojik ve toplumsal varlığını sürdürebilmesinin zorunlu koşullarından birisidir. İletişimin olmaması durumunda insanın ve toplumun

"Basında yapısal gelişmeler ile birlikte, teknolojik gelişmelerin de etkili olmasıyla kitle iletişiminde yer ve zaman kısıtlamaları yüksek oranda ortadan kalkmıştır. Özellikle sosyal medya ile birlikte gazetecilik mesleği farklı bir boyut kazanmış ve gazetecilik mesleğinin icrası da bir o kadar önem kazanmıştır. Kitlelerin yoğun olarak bilgi paylaşımı yapabildiği bu dönemde, bilgi birikimi yüksek ve etik değerleri mesleğinde başarıyla uygulayan gazeteciler fark oluşturacaktır. Dolayısıyla mesleki bilginin yanında meslek etiğini de iyi bilmek, gazetecilik ahlakının olduğu yerde basın özgürlüğünün olduğu bilinciyle hareket etmek gazetecilik mesleğini yaşatabilmenin en önemli unsurlarından biri haline gelmiştir.

Kamuoyu ile kamu arasında önemli bir köprü vazifesi üstlenen, ülkemizin ve şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlayan basın ve basın mensuplarının çok büyük emek, fedakârlık ve sorumluluk üstlendikleri inkâr edilemez.

Bu duygu ve düşüncelerle, yer ve zaman unsuru gözetmeden büyük bir özveri ile çalışan gazetecilerimizin sosyal haklarının güvence altına alındığı yasanın yıldönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, bu kutsal görev uğrunda kaybettiğimiz gazetecilerimizi de rahmetle anıyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mesajında gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, önemli bir toplumsal görevin yerine getirildiğinin altını çizerek,  "Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensupları desteklenmeli ve onlara iyi çalışma koşulları sağlanmalıdır. Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden sayfa çizerine, kameramanından seslendirenine kadar tüm basın çalışanları gerçekten önemli bir işe imza atmaktadır. Bunun yanı sıra her türlü sıkıntıya rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bütün zorluklarına rağmen bu mesleği yürüten arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü`nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Basın demokrasinin temel taşlarından birisidir” dedi.

Hiçyılmaz, basının kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini söyleyerek, Türkiye’nin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Hiçyılmaz, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiklerini kaydettiği mesajını şöyle sürdürdü:

“Basın mensuplarımız; ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir gözle aktarmaktadır. Böylelikle, vatandaşın doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkına katkı sağlayan Basın, milletin vicdanının sesi olmaktadır. Basınımızın güzide temsilcileri, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek gerek ülkemizin gerekse de şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bir anlamda kamu görevi yapan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dolu daha nice yıllara erişmelerini dilerim.”

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, yayımladığı açıklamasında basının, demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olduğunu, son yıllarda ülkemizde ve dünyada basın ve medyaya olan ilginin daha da arttığını belirterek, ilkeli, tarafsız, kamu yararına çalışan gazetecilerin toplumsal barışa hizmet eden, milletin sesi,soluğu olduğunu kaydetti. Uğurlu şunları kaydetti:

"Ülkemizde basın çalışanları bir dönem hiçbir hak ve hürriyete sahip değillerdi. Sözleşmesiz. Sendikasız, izinsiz, mesaisiz, sigortasız dönemler geçirdiler. Ancak 1961 yılında 10 Ocak’ta 212 adıyla bilinen ilk kanuni düzenleme ile çalışan gazeteciler bazı haklarına kavuşabildi. O nedenledir ki 1961 yılından itibaren 10 Ocak tarihi, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmış ve kutlanmaya devam etmektedir. Elbette basın ve medya çalışanları kar kış demeden son derece özverili bir şekilde toplumu bilgilendirmeye çalışmakta ve de bunu en süratli şekilde yapma gayretinde. İletişim aygıtları gelişiyor. Sosyal medya ve internet medyası basın çalışanlarının daha bir rekabetle çalışması ve koşturmasını gerektiriyor. Hal böyleyken çalışan gazetecilerin yaşam şartlarının ve haklarının daha iyileştirilmesi en büyük dileğimizdir. Bu vesile ile tüm basın ve medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.”

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, bağımsız ve özgür basının demokratik hukuk devletinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, iletişim kanallarının ve araçlarının çeşitlendiği günümüzde basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma, ifade ve düşünce özgürlüğünün güvencesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kerim Güney mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, devletle vatandaş arasında köprü görevi üstlenmektedir. Ülkemizin her alanda gelişmesinde ve güçlenen demokrasisine özgür basınımızın katkısı büyüktür.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak görevini yerine getirmeye çalışmaktadır.

Her koşulda, zaman mefhumu gözetmeksizin görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabasında olan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, ülkemizin, şehrimizin ve üniversitemizin tanıtımında önemli katkılar sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti