AK PARTİ KAYSERİ MİİLLETVEKİLİ KARAYEL :

AK PARTİ KAYSERİ MİİLLETVEKİLİ KARAYEL :

?İNSANLARI KUTUPLAŞTIRMAK SİYASETE YAKIŞMAZ? ...

AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Emrah Karayel, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, ?Kontrollü bir darbe girişimiydi? diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu´na tepki göstererek ?Darbe girişimi bir işgal girişimidir. Türkiye´yi parçalama girişimidir. Bununla ilgili bunu hafifleştirme, basitleştirme yönündeki söylemlerinin hiç birisi kabul edilebilir değildir. Bunları son derece şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu´nun açıklaması 249 şehidimize ve gazilerimize saygısızlıktır? değerlendirmesinde bulundu?
AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Emrah Karayel, 16 Nisan´da yapılacak referandum öncesi milletvekili Sami Dedeoğlu ile birlikte, ?Evet´ çalışmalarını Sivas caddesi esnafını gezerek sürdürdü.
Karayel, esnaf ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, hem 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, ?Kontrollü bir darbe girişimiydi? diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu hem de ?Referandumda ´evet´ diyenlerin yedi sülalesini denize dökeceğiz? diyen CHP´li Hüsnü Bozkurt´u sert bir şekilde eleştirerek ?CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt´un ?Referandumda ´evet´ diyenlerin yedi sülalesini denize dökeceğiz? açıklaması çok talihsiz bir açıklama. Bu siyaset etiğine yakışmayan siyaset ahlakına yakışmayan siyasette kullanılmaması gereken sözler bunlar. İnsanları bu şekilde ayrışmaya teşvik etmek kutuplaşmaya sevk etmek son derece yanlış. Biz bir parti oylaması yapmıyoruz. Biz Ak Parti ve MHP´nin birleşerek birlikte oy kullanarak halkın önüne getirdiği referandum süreci içerisinde ?Evet´ oyunun kullanılması için çalışma sarf ediyoruz. Bunla ilgili siyasiler tercihlerini yaptılar herkes kendi görüşü doğrultusunda çalışma sarf ediyor. Yani Avrupa´nın emperyalistlerin ?Hayır´ oyu kullandığı yerde terör gruplarının tamamının Avrupa ile birlikte ?Hayır´ için çalıştığı yerde zaten biz siyasi partilerin görüşlerini bir kenara koyarak ?Evet´le ilgili açıklamalarımızı insanlarımıza yapıyoruz. Ama bu zat orada kalabalığın kazına gelerek diyelim bu tür açıklamalar yapmanın hiçbir şekilde mazereti yok. O zaman size 18 adayı hangi anlaşmayla kimler Yunana teslim etti diye sorarlar. 18 adayla başlıyor cümlenin başı benim seyrettiğim video da. O zaman size sorarlar adaların teslim edilme sürecinin altında İsmet İnönü´nün imzası var. CHP´nin imzası var o zaman bunları açıklamak zorunda kalırsınız. Dolayısıyla insanları oradan başlayarak kin ve nefrete teşvik etmek kutuplaştırmaya teşvik etmek doğru değil. Hayır´ı anlatacaksanız Hayır´ınızı anlatın. Anayasayla ilgili maddelerinize deyin ki, bu maddeyi beğenmedik şurası şöyle uygun değil bize göre biz o yüzden Hayır diyoruz. Ama böyle hamasi söylemlerle insanları kutuplaştırmak siyasete yakışan bir şey değil?
Açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak da değerlendirmede bulunan Karayel ?Kontrollü bir darbe girişimiydi? diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu´na tepki gösteren milletvekili Karayel, ?Darbe girişimi biliyorsunuz aslında bir işgal girişimidir. Türkiye´yi parçalama girişimidir. Bununla ilgili bunu hafifleştirme bunu basitleştirme yönündeki söylemlerinin hiç birisi kabul edilebilir değildir. Bunları son derece şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu´nun bu tür açıklaması 249 şehidimize ve gazilerimize saygısızlıktır. Bunlar kabul edilemez açıklamalardır. Kim olursa olsun hele tecrübeli siyasilerin parti genel başkanlarının bu konuda yaptığı açıklamalara son derece dikkat etmeleri gerekmektedir. Bakın bu süreç içerisinde FETÖ´nün elini güçlendirecek FETÖ´ye yarayacak söylemlerin hepsi milletin ve devletin aleyhine söylemlerdir. Dolaysıyla bu söylemlerden kaçınmak lazım. Siyasi parti mensuplarının bu hangi kademeden olursa olsun bir darbe girişimini meşrulaştırmak yada hafifleştirmeye çalıştırması bu süreç içerisinde açıklanabilir değil. Referanduma gittiğimiz ülkemizin siyasi istikrarının temini için inşallah ?Evet´ için çalıştığımız bu dönemde Hayır´a askeri darbeyi alet etmenin hiçbir mazereti yok. O anlamda o açıklamayı da kınıyorum? diye konuştu.
Bu arada Ak Parti milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu´nun 16 Nisan´da yapılacak referandum öncesi ?Evet çalışmaları kapsamında Sivas Caddesi esnafına yönelik yaptığı ziyarete Kocasinan Belediye başkanı Ahmet Çolak Bayraktar ve Ak Parti Kocasinan ilçe başkanı Muammer Kılıç´ta katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı