KARS ARDAHAN IĞDIRLAR DERNEĞİ

KARS ARDAHAN IĞDIRLAR DERNEĞİ

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ´Nİ ANDI?

Kars Ardahan Iğdırlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi 104 yıl önce Sarıkamış´ta çetin kış şartlarına yenik düşerek şehadete eren vatan evlatlarını anma töreni düzenledi? Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Memduh Büyükkılıç´ın da iştirak ettiği törende konuşan Dernek Başkanı Aytaç Kırmızıtaş ?Sarıkamış´ta donarak şehit olan ve karların içerisinde kalan vatan evlatları yaz geldiğinde tıpkı kardelen çiçeği gibi tek tek ortaya çıkmıştır. Bizler canını hiçe sayan bu kahramanlara çok şey borçluyuz? değerlendirmesinde bulundu?

Kars ? Ardahan- Iğdırlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi´nin Kayseri Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü´nün katkıları tertiplediği törende 104 yıl önce Sarıkamış´ta çetin kış şartlarına yenik düşerek şehadete eren vatan evlatlarını andı?

Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen törene İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediyesi eski Başkanı Rıfat Yıldırım, İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak ve dernek üyeleri iştirak etti?

Şehitlerimizin ruhu için gerçekleştirilen Kur´an-ı Kerim tilaveti ile start veren anma töreni; İstiklal Marşı´nın okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Davetlilere seslenen Kars Ardahan Iğdırlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aytaç Kırmızıtaş ?Sarıkamış´ta donarak şehit olan ve karların içerisinde kalan vatan evlatları yaz geldiğinde tıpkı kardelen çiçeği gibi tek tek ortaya çıkmıştır. Bizler canını hiçe sayan bu kahramanlara çok şey borçluyuz. Şehitlerimizi unutmamalıyız. Allahû Ekber Dağı´nın, Soğanlı´nın, Sarıkamış´ın hikayesini çocuklarımıza, gelecek kuşaklara bir kahramanlık destanı olarak anlatmalıyız..  ? değerlendirmesinde bulundu?

Gecenin onur konuğu Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç´da ?Allah yolunda ölen şehitlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ama siz ikra edemezsiniz şeklindeki hatırlatma ile birlikte şehitlerimizin ölmediğini onların ruhaniyetlerinin bizler ile birlikte olduğunu, peygamberimizin müjdesine nail olduğunu ve peygamberimizin de şehitlerimizin de inşallah bizler için şefaatçi olacağını hep müjdeler ve bu ayeti kerimeler ile bir bakıma hepimiz büyümüşüzdür? diye konuştu?

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Tarihçi Prof.Dr Remzi Kılıç Sarıkamış Harekatı ve sonuçları hakkında davetlilere verdi.

Anma töreni mahalli sanatçı Recep Ergül´ün sazı ve sözü ile seslendirdiği memleket türküleri ile noktalanırken Ömer Faruk Elmas´ta kum sanatı ile Sarıkamış Faciasını remetti?

HABER: SAMET KARATOPRAK



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"