BİNDALLILAR VE GELİNLİKLER

BİNDALLILAR VE GELİNLİKLER

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN

Olgunlaşma Enstitüsü bindallı kiralama ve gelinlik tasarlama hizmetiyle özel günlerde vatandaşların mutluluğuna ortak oluyor.

Olgunlaşma Enstitüsü, araştırma, arşiv, el sanatları, eğitim, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra bindallı kiralama ve kişiye özel gelinlik tasarlama, dikme hizmetleri de veriyor. Bazıları Maraş işi tekniğiyle, bazıları da makine nakışıyla işlenen bindallı, üç etek ve kaftanların, özel günlerde kiraya verildiğini söyleyen Olgunlaşma Enstitüsü Tanıtım ve Pazarlama Bölüm Şefi Yeter Demirtaş, ?Bindallı eskiden günlük yaşamda kadınların giydiği, günümüzde de düğünlerde, kına gecelerinde, özel günlerde giyilen geleneksel giysi türüdür. Okulumuzda 12 adet bindallı, üç etek ve katan mevcuttur. Bazıları elde Maraş işi tekniğiyle, bazıları da makinede işlenmiştir. Bindallılarımızın bazılarında şapka ve terlik gibi aksesuarlarımız mevcuttur. Bindallıları özel günlerde kiraya veriyoruz. Bütün Kayseri halkını da okulumuza davet ediyoruz. Mutluluklarına ortak olmak istiyoruz? dedi.

GELİNLİKLER KİŞİYE ÖZEL TASARLANIYOR

Bunun yanı sıra, kişiye özel gelinlik tasarımı ve dikimi yaptıklarını da dile getiren Demirtaş, ?Gelinlikler çok uzun yıllardır düğünlerin vazgeçilmez unsurlarındandır. Gelinlik Türk toplumundan dünyaya yayılmıştır. Daha sonra Avrupalı gezginler sayesinde Türklerdeki bu gelenek tüm dünyaya yayılmıştır. Önceleri ipek ve saten kullanılarak yapılan gelinlikler, daha sonra tül ve dantellerle süslenmiştir. Okulumuzda da gelinlik kreasyonumuz mevcuttur. Bu kapsamda özel tasarım ve dikim hizmeti vermekteyiz? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ